Alina Gorghiu: Predoiu rămâne varianta de premier după alegerile din 2016

07 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Alina Gorghiu: Predoiu rămâne varianta de premier după alegerile din 2016

"Dacă PNL va continua pe drumul din 2015, cred că indiferent de prestația Guvernului, va avea un scor bun, la ambele tururi de alegeri(...)PNL are prima șansă de a câștiga alegerile parlamentare din acest an. Putem face istorie in 2016", a declarat Alina Gorghiu într-un interviu pentru politicscan.ro şi preluat pe pagina sa de Facebook. Întrebată dacă varianta de premier rămâne Cătălin Predoiu în cazul în care PNL câștigă alegerile parlamentare din acest an, Alina Gorghiu a răspuns: "Nici în această privință nu s-a schimbat nimic".

Ea a exclus o alianţă  cu PSD după alegerile parlamentare din 2016, invocând experienţa USL: "Da, exclud categoric o astfel de posibilitate. Argumentele la îndemână sunt experiența unui guvern de stânga-dreapta din 2009 și alianța politică USL, care au demonstrat că PSD urmărește exclusiv propriul interes de a deține puterea: nu își respectă partenerii, nu respectă electoratul".

Până la alegerile parlamentare, liberalii au însă de trecut testul localelor. Deşi mai sunt câteva luni până la alegerile locale (mai/iunie), liberalii nu ştiu încă pe cine pot conta la acest scrutin. Alina Gorghiu nu a putut spune câți dintre actualii primari, consilieri locali, parlamentari ai PNL nu mai pot candida anul viitor din cauza criteriilor de integritate adoptate.

"Nu avem deocamdată o estimare la nivel național. E important de spus, însă, că dincolo de criteriile propriu-zise, care statuează niște principii clare, selecția candidaților are în vedere promovarea unor candidați competenți și înnoirea", a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a evitat să spună dacă PNL va mai face un sondaj în luna februarie pentru a decide definitiv candidatura lui Cristian Bușoi la Primăria Capitalei. "Cristian Bușoi este un candidat energic, care are un program foarte bun. Până la alegeri are toate atuurile pentru a demonstra că este nu doar cel mai bun candidat, ci și că are șansele cele mai mari de a câștiga. Are toată susținerea mea și a partidului pentru a reuși. Este alt profil de candidat, unul care inspiră seriozitate. Nu este acel candidat spumos dar care să facă administrația praf, așa cum s-a întamplat până acum la Primăria Capitalei", a spus liderul PNL .

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră