Tăriceanu: Actuala coaliţie nu se destramă. S-ar putea să ne ducem la îndeplinire mandatul primit în 2012

04 Noi 2015
Tăriceanu: Actuala coaliţie nu se destramă. S-ar putea să ne ducem la îndeplinire mandatul primit în 2012
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că actuala majoritate parlamentară va fi menţinută şi a sugerat că există posibilitatea unei soluţii politice astfel încât coaliţia PSD-UNPR-ALDE să rămână la guvernare pentru a-şi îndeplini mandatul primit de la cetăţeni în 2012.

"Premierul ne-a informat în mod direct despre această decizie pe care a luat-o și desigur creează premisele pentru o resetare a situației la nivelul Guvernului. Actuala majoritate rămâne în actuala alcătuire. Deci există posibilitatea unei soluții politice care să guverneze România în conformitate cu mandatul primit de la cetățeni în anul 2012, să ne ducem mandatul încredințat de cetățeni la bună îndeplinire, pe baza rezultatelor pe care le-am avut până în acest moment", a declarat Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei, conform Agerpres.

El a mai spus că preşedintele Iohannis, conform, prerogativelor constituţionale, va trebui să vadă dacă  există o anumită majoritate care să dea un nou premier.

"Din această clipă este rolul președintelui ca, în conformitate cu atribuțiile constituționale pe care le are, cu rolul său politic, să declanșeze consultările cu partidele politice parlamentare, să constate dacă există o anumită majoritate care poate să degaje un prim-ministru și cât mai rapid, aș sugera, să încheiem această situație care este o situație de criză politică majoră", a mai spus Tăriceanu. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră