Ziua chitarelor 4 are loc la Constanța

17 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
Ziua chitarelor 4 are loc la Constanța

Pe 3 septembrie, șase chitarişti binecunoscuți la nivel internațional se vor întâlni la cel mai important festival de chitară modernă din Europa: Ziua Chitarelor.

Masterclass -dimineața, concert live- seara

Este vorba despre: Frank Gambale (Chick Corea), Ron Thal (ex Guns’n’Roses), Tosin Abasi (Animals aş Leaders), Joel Hoekstra (Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake), Daniele Gottardo (chitaristul preferat al lui Steve Vai). O zi întreagă dedicată chitariştilor şi iubitorilor de muzică bună, care include un masterclass dimineaţa (la Teatrul de Stat) urmat de concert live seara (în Piața Ovidiu). Intrarea este liberă.

Concept unic în lume

Ziua Chitarelor este un concept unic în lume propus de chitaristul italian Corrado Sgandurra începând cu anul 2009. Stabilit în România, Corrado concepe un festival original din toate punctele de vedere, dedicat nu doar chitariştilor, ci şi iubitorilor de muzică bună. Este original pentru că, până la Ziua Chitarelor, pe nicio altă scenă internaţională nu s-au mai întâlnit, în acelaşi timp, atât de mulţi chitarişti virtuoşi.

Ridicarea nivelului calitativ de interpretare instrumentală

În edițiile anterioare, festivalul a găzduit numeroşi chitarişti de renume internaţional care nu numai că au susţinut recitaluri, dar au şi împărtăşit doritorilor secretele interpretării la chitară în cadrul unor master class-uri organizare în scop educativ şi cultural pe tot particular evenimentului. Având ca principală motivaţie educarea tinerilor muzicieni români şi ridicarea nivelului calitativ de interpretare instrumentală, festivalul a permis ca accestul publicului să fie gratuit, încurajând tinerele talente să-şi îmbogăţească şi actualizeze cunoştinţele muzicale.

Participanți sosiți din toate colțurile lumii

Ziua Chitarelor, aflat la cea de-a patra editie, este un festival extrem de popular, cu fan cluburi în toată ţara şi cu foarte mulţi fani aflaţi dincolo de graniţele României. Mulţi participanţi ai competiţiei muzicale din cadrul evenimentului au fost de diferite naţionalităţi, sosiţi din toate colţurile lumii: Brazilia, SUA, Guatemala, Bulgaria, Italia, Liban, Macedonia, Croația, Albania, Filipine, Islanda, Marea Anglia.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră