Viţa de Vie, concert şi lansare de album (audio)

29 Oct 2016 | scris de Alex Revenco
Viţa de Vie, concert şi lansare de album (audio)

În această seară, de la ora 21.00, Viţa de Vie lansează, în cadrul unui concert la Arenele Romane, prima parte a albumului Șase/Șase.

„Șase/Șase este spart in două albume, prima parte o lansăm acum, pe 29 octombrie, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este pe un an jumătate, început pe 20 februarie cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un single pe fiecare 20 ale lunii” - Adrian Despot

Această primă parte a albumului se numește #ȘASE (+) și contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în intregime fanilor abonați la newsletterul VdV: Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor - Join the Band și Metaforă de toamnă.

Luna si noi este compusă pentru coloana sonoră a filmului Ziua când am dat de aripi, în regia lui Dan Iliuță, și este cântată împreună cu partea feminina a grupului Blue Noise. Luna si noi a fost declarată „una dintre cele mai frumoase piese apărute anul acesta”. „Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima și ne-am apucat de treabă. Piesa este bazată pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa și desăvârșit de fetele de la Blue Noise. Ca o excepție de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a plăcut atât de mult, încât a zis că trebuie să rămână așa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de producție a piesei si a venit cu brilianta idee de a adăuga niște voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gând s-a îndreptat către Blue Noise, pe care îi admir și îi susțin din umbră (some kind of guilty pleasure here) și cum primele gânduri sunt mai mereu cele mai inspirate i-am sunat și le-am cerut colaborarea pe partea feminină. Punctualitatea, profesionalismul și pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrări ne-a lăsat cu gura căscată, mult timp după ce Veronica, Elena și Flavia plecaseră din studio. Wow! Trebuie neapărat să mai colaborăm!”- Adrian Despot.

Pe plajă-n Vama la 5 s-a născut în urma unei experiențe de acum 4 ani. “Atunci am cântat pentru prima oară la Folk You, în Vamă. A fost unul dintre cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. După concert, am rămas acolo până la sfârșitul serii, târziu înspre dimineață. Liniștea se așternuse peste Vamă, iar noi am pornit, pe jos, înspre hotel. Pe plajă am auzit o chitară. Erau niște copii strânși în cerc, în jurul unui foc, care cântau lânga mare. Ne-am oprit și ne-am așezat lângă ei, am început să cântăm împreună, am făcut apoi două tabere, fiecare cânta un cântec și pasa chitara mai departe. Afară era lumină deja, dar nimeni nu se lasă dus. A fost unul dintre acele momente când senzația de timp dispare și este inlocuită cu o densă și continuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe răni în seara aia, cu o singura chitară. Asta s-a întâmplat pe plajă in Vama la 5” - Adrian Despot. Povestea s-a incheiat cu ideea nebună de a-i gasi pe necunoscuții de atunci sș a-i strânge din nou împreună, de data asta în București, pe platoul de filmare. Ceea ce s-a și întâmplat. Videoclipul piesei este realizat într-o manieră neobișnuită și prezintă în slow motion trecerea de la o stare pasivă la una euforica, exemplificând într-un mod foarte artistic mesajul cântecului.

Grafica albumului Șase/Șase este concepută de Agi (Adrian Iota) si este una de excepție. Cele șase simboluri de pe copertă, fiecare aparținând uneia dintre piese sunt așezate în forma unui zar. CD-ul conține și alte „surprize”, fiecare fiind îndemnat să le descopere singur.

Biletele Ia concertul de diseară, produs de Dark Side Entertainment se găsesc pe IaBilet (https://goo.gl/h5x43c), EventBook (https://goo.gl/iu0eRK) și pe AmBilet (http://goo.gl/KkrEzK).

Ascultă noul album VdV aici

Alte stiri din Muzica

Ultima oră