Unde mergem? Concerte în weekend

13 Sep 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte în weekend Galerie foto (2)

Vineri, 13 septembrie

Rock Metal Nation Fest #1 în club fabrica. Festivalul a luat naștere din pasiune pentru muzică și dorința de promovare a trupelor underground din România. După ani de muncă și adus împreună comunitatea rock și metal din România prin intermediul rețelelor de socializare, prima ediție a festivalului a fost anunțată recent și deja sunt invitate nume cunoscute în undergound. Program, vineri, 18.00 – acces public, 18.30 - Fun Times, 19.10 – LEXEM, 19.50 - Lasagna & Rochenrol, 20.30 - Era Divina, 21.40 - Recycle Bin Band, 22.40 – CRIMENA, 23.40 - Ska-nk, sâmbătă, 18.00 – acces public, 18.30 - My Only Venus, 19.10 – Stanker, 19.50 - Valak band, 20.30 - Lucky Thirteen, 21.10 - Purple Caravan, 21.50 - Rock n Ghenă, 22.50 - Why cat, why? – Ro, 23.50 - ALTAR Romania (foto 1). Biletele sunt disponibile pe www.AmBilet.ro, 39 lei – Bilet Presale (preţ pentru o zi, la alegere), 65 lei – Abonament Presale (preţ pentru două zile), 45 lei – Bilet de o zi (preţ în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare), 75 lei – Abonament Acces (preţ în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare), 80 lei – Bilet de o zi + un tricou + sticker, 115 lei – Abonament Acces + un tricou + sticker (Tricourile sunt disponibile in marimile  S, M, L, XL). Organizator: Rock Metal Nation/Sovar Valentin.

Just Another Lie live la The Pub Trocadero, 20.00. Just Another Lie vine la The Pub pentru un dezmăț muzical cu influențe reggae-lăutărești. Un show live cu muzică, umor și atmosferă. După ce au făcut istorie în turneul lor prin Sri Lanka și Zanzibar se întorc în țară cu poftă de spectacol. Cei șase băieți îmbrăcați la cîmașă din Just Another Lie și-au început istoria în 2010 și de atunci au cântat la festivaluri de rock, în cluburi underground, pe scene mici și mari, de la “Porcul de aur” la Arenele Romane, din Timișoara până în Vama Veche. George (voce, ukulele), Marius (bass), Cătălin (chitară), Sabin (chitară), Andrei (tobe) și Georgian (saxofon) vă așteaptă. Intrarea- 25 de lei.

Concert George Baicea Electric Blues Band, la Louisiana Bistro, ora 20.30. George Baicea - chitara, voce, Catalin Rasvan – bass și Nicu Georoiu – tobe. Spiritul şi culoarea anilor ’70 respiră prin soundul blues-rock al trupei, în a cărei exprimare de-a lungul unui spectacol se regăsesc şi elemente moderne de funk, jazz – și nu numai. Un show unic…de fiecare dată.

Concert Anita & Sorin Zlat Trio feat. Cătălin Milea la unteatru, la 21:00. Anita Petruescu – voce, Sorin Zlat – pian, Michael Acker – contrabas, Iulian Nicolau – tobe, invitat special Cătălin Milea – saxofon. Anita Petruescu este o tânară cântăreață de top a jazzului autohton, cu rezultate spectaculoase, reprezentativă generației sale. Căștigă in 2017 Targu Mures Jazz Youth Competition, in 2018 premiul pt cea mai bună voce in Festivalul International Johnny Raducanu Brăila, si in 2019 Premiul 1 in competiția New Jazz Players Arcub, Bucuresti. Sorin Zlat, pianist, clarinetist și compozitor, este renumit in plan international drept căștigătorul marilor premii in cadrul  Montreux Jazz Festival 2015, Monaco Jazz Festival 2013, Jacksonville Jazz Festival Florida 2015, pe langă prestigiul muzical câștigat pe scena europeană unde concertează de peste 20 de ani in zeci de proiecte. Veți asculta teme extrase din Istoria Jazzului Universal, dar și compozitii ale artiștilor, acompaniate de Michael Acker (contrabas)și Iulian Nicolau (baterie), muzicieni cu cea mai consecventă prezență pe scenă, care celebrează si prețuiesc muzica cu fiecare apariție. Alaturi de cei 4 artiști va fi invitat saxofonistul Catalin Milea, recent întors din Mexic și dornic să impărtășească din buchetul său spiritual, prin muzica. Rezervări: rezervari@unteatru.ro sau SMS la numărul 0721 268 516 (nume, data, spectacol, număr de locuri), preţ bilete: 35 de lei

DokStation Music Documentary Film Festival la Control Club prezintă proiecții de documentare muzicale, discuții și concerte. Program: Vineri, 13 septembrie, ora 19.00, Studio 54: The Documentary, 21.00, French Waves, 23.00, French Touch Party: Télépopmusik & Electric Brother,  Sâmbătă, 14 septembrie, 19.00 -New Order: Decades, 21.00 - Our hobby Is Depeche Mode, 23.00 DokStation: Depecheoteca New Wave, Duminică, 16 septembrie, 18.00 - Swans: Where Does A Body End?, 20.15 -High Energy - The Revival of Disco. Bilete: https://eventbook.ro/festival/dokstation?hall=club-control&fbclid=IwAR3n4Ej6mGBMuVfjGUNxN709akKjIjjj5p305lXYxj0sO3HnUzdZ_uLNpPk

Vichi Stephanovici Live @terasa Paque Bistro&More, 20.00. Seara cu muzica pop rock si piese de inspiratie traditionala interbalcanica intr-o abordare moderna si originala prin compozitiile proprii, dar si coveruri. RSVP 0722 33 06 07, suport artist 25 lei.

New Jersey Live at Hard Rock Cafè, ora 21.00. Cum nu se întâmplă ca în fiecare zi să existe un concert BON JOVI, misiunea asumată de NEW JERSEY  este să ofere fanilor o experiență fidelă cu cea oferită de celebra trupă. Având în repertoriu peste 100 de melodi, setlist-ul New Jersy este mereu diferit și țintește să satisfacă cerințele până și celor mai pretențioși fani. Activă din 2007, trupa  New Jersey este cotată drept cel mai fidel tribut Bon Jovi din lume. Formaţia tribut originară din Italia este formată din muzicieni profesionişti, a căror misiune declarată este aceea de a aduce în faţa publicului aranjamentele orchestrale identice cu cele originale şi savoarea inconfundabilă a unui show Bon Jovi. Din recuzita celor de la New Jersey nu lipseşte nici celebra chitară cu grif dublu, care dă sonoritatea caracteristică piesei “Wanted Dead or Alive”, mereu cu singurul obiectiv de a oferi senzația unui show original, apelând chiar și la variante acustice a celebrului duo “Jon & Richie”. Membrii activi ai trupei sunt: Sandro Casali - Jon Bon Jovi, Matteo Gattei - Richie Sambora, Alessio Gattei - Tico Torres, Andrea Augelli- David Bryan, Lucio Mc Lucione - Hugh McDonald. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele partenere, la următoarele preţuri:  VIP: 69 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri), Acces General: 49 de lei, cu loc la masa in sala, Fara loc: 49 de lei

Sâmbătă, 14 septembrie

byron live@ Grădina cu filme, 20.30, Piața Alexandru Lahovari nr.7. byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 6 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu) și în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susținută printr-un scurt turneu de proiecții în cinematografe. Cel mai recent disc, „Eternal Return”,a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra la Abbey Road. La sfârșitul anului 2016, trupa a susținut un turneu național pentru sărbătorirea a 10 ani de activitate, concertul de la București fiind filmat și difuzat de Televiziunea Națională. Începutul lui 2017 a adus cu el câte un album propriu de studio de la fiecare membru al trupei (plus sunetistul), cele cinci materiale fiind reunite în proiectul comun „Solo Together”. Primul single lansat în 2018, „Anima", este una dintre piesele compuse de către formație în songwriting session-ul avut la Transylvania Guesthouses în Cincșor, piese care vor apărea pe viitorul album de studio byron, care va fi compus în totalitate în limba română și care urmează să fie lansat în noiembrie 2019. Din aceeași sesiune de compoziție, trupa a lansat în toamna lui 2018 piesa „Continuum” înregistrată alături de Lucia. Cel mai recent single se numeste „Nouă”. Bilete la sediul creart sau online, la www.bilete.ro.

Târg de viniluri Paradis Paradis, Control Club. În weekendul 14-15 septembrie ne reîntâlnim la prima ediție a noului sezon de Târg de viniluri Paradis Paradis la Control Club. Expozanții acestei ediții: Fonoteca Paradis, MadPiano, Țaca Placa. Veţi putea găsi cateva mii de discuri de rock, jazz, disco, soul, funk, kraut, experimental, ambient, new age, library, industrial, punk, house și techno. Program: Sâmbătă - 12:00 / 19:00, Duminică - 12:30 / 18:30. Intrare liberă.

Duminică, 15 septembrie

Concert Evanescence la Arenele Romane, cu Veridia și Chaos Magic ft. Caterina Nix, în deschidere, 19.45. Evanescence (foto 2), una dintre cele mai iubite si apreciate trupe rock americane, se afla din nou intr-o formula magica in care vocea celebrei cantarete Amy Lee innobileaza piesele care au consacrat trupa si care au ramas nemuritoare pe buzele fanilor din intreaga lume. Cu albume vandute in zeci de milioane de exemplare in intreaga lume, muzica Evanescence a fost rasplatita cu numeroase nominalizari si premii internationale, printre care doua Grammy-uri primite in anul 2004 pentru piesa "Bring Me To Life", la categoriile "Best New Artist" si "Best Hard Rock Performance". Albumul "Fallen" a ramas si in ziua de azi in topul preferintelor celor ce iubesc muzica rock, acesta fiind certificat cu Platina in intreaga lume. "Fallen" este unul dintre cele opt albume, ale tuturor timpurilor, care au reusit sa ramana in top Billboad 200 pentru o perioada mai mare de un an. "The Open Door" (2006) a marcat un nou succes in palmaresul celebrului grup, cu piese precum "Lithium" sau "Sweet Sacrifice", iar "Evanescence" (2011) a ajuns pe primele locuri imediat dupa lansare si a fost premiat cu Aur in Australia, Canada si Marea Britanie. Muzica formatiei Evanescence poarta o paleta intreaga de influente si a fost incadrata de catre critici in diverse categorii, de la rock, nu metal si gothic, la industrial, progressive sau hard rock. Cu valente sofisticate si o atentie deosebita pentru detalii, Evanescence au reusit sa ofere publicului piese fascinante care au trecut deja de proba timpului. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele partenere.

Live pe Terasa True Club: Dana Florian & Iulia Bădulescu, 19:30. La final de zi, vă invităm pe Covaci 19, la o seară plină de cantece frumoase, de munte, folk, dar și compoziții proprii interpretate de  Dana Florian & Iulia Bădulescu. Intrare liberă. Eveniment găzduit de Puiu Crețu, info & rezervări: 0727.488.087

Alte stiri din Muzica

Ultima oră