Unde mergem ? Concerte in weekend

23 Aug 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem ? Concerte in weekend

Vineri, 23 august

Ora 20.00, Autumn Leaves, Chapter One: Andreea si Bebe Acoustic @ Sing Tagma, str. Mendeleev 4. Sub aceasta egida (Autumn Leaves) vom incepe un ciclu de concerte, ce vor debuta cu Bebe Astur si Andreea Lupascu,urmand ca evenimentul sa aiba loc de doua ori pe luna spre a ne fi de folos muzical spre viitor perpetuu. Sa fie in ceas bun!

De la ora 19:30, în Grădina Sticlarilor concertul Țiganii și Bizanțul cu taraful Bibescu. Este o călătorie care își are începuturile în trecutul îndepărtat, când țiganii au pătruns în Imperiul Bizantin și ajunge până în Bucureștiul zilelor noastre. Aici, muzica vremurilor este încă purtată în sufletul muzicienilor. Și vom vedea cum. Mieluță Bibescu și invitații săi vă așteaptă seara sub vie, la Gradina Sticlarilor, să vă destăinuie o parte din florile ce le poartă cu dânșii. Prețul unui bilet este de 50 lei.

La Hard Rock Cafe, Unplugged Friday cu T.Y.A.  noul proiect al Loredanei Căvășdan. Ascultă cele mai iubite melodii din topurile internaţionale, reorchestrate în variantă acustică şi bucură-te de cocktailuri răcoritoare intr-o atmosfera de vacanţă. Talentul și pasiunea pentru muzică și le-a descoperit încă din copilărie, însă a devenit cunoscută publicului în urma competiției "Vocea României". Din 2012 până în prezent a lucrat alături de cei mai buni oameni din industria muzicală românească. După participarea la ‘Vocea României’ a colaborat cu Marius Moga și așa a avut ocazia să scrie piese pentru Andra, Delia, Ruby, Miră, Dorian Popa, Amna și mulți alții. Intrarea liberă.

Sâmbătă, 24 august

Concert aniversar Sensor - 20 de ani pe scena Amfiteatrului TNB, de la ora 21:00. Sensor – poate cel mai eclectic proiect muzical auzit vreodată în România. Înființat în ’99, Sensor a avut dintotdeauna o abordare creativă și “înaintea vremurilor”. Fuziunea de genuri muzicale abordate (electro, dnb, jazz, rock, world music) și modul inedit prin care face deconstrucția acestora, într-o manieră intimă, recognoscibilă – îndepărtează Sensor de percepția de “band” în sensul clasic și îl transformă într-un concept mai degrabă cultural. Concept care s-a extins și în sfera teatrului și a show-ului, organizând propriile spectacole în România și străinătate. Sensor au lansat 5 albume, o serie de single-uri, au colaborat cu numeroși artiști: Buppy Brown, Judith State, Ioana Marchidan, Mara, Lora, Mc Bean (Subcarpați), Adrian Nour, Toma Cuzin, Sergiu Stoiadin, Zoli Toth, Mc Tina și au împărțit scena cu nume mari precum The Prodigy, Faithless, Chicane, Sum 41, Scorpions, Kylie Minogue, Kelly Rowland, Bonobo etc. Recunoașterea acestui momentum s-a tradus prin diferite premii: MTV pentru cel mai bun single / video al anului 2005, Best Sound la Romanian Music Awards 2009, premiul revistei VIP pentru cel mai original spectacol de teatru, nominalizați în SUA la Best Electronic Artist - Independent Music Awards și o activitate intensă atât pe scena mainstream, cât și cea underground dar și a teatrului din România & străinătate, cu turnee naționale și internaționale, la festivaluri precum Tiff, Spirit Of Burgas, Festival de Film D’Amour - Mons, Fashion Week Paris etc. Acest colaj de direcții este tocmai ceea ce definește Sensor, un proiect care s-a schimbat mereu, a împins limitele creative, refuzând să urmeze “rețete” și devenind astfel un element aproape unic în peisajul muzical românesc. “Creierul” din spatele proiectului Sensor este Paul Ilea (compozitor, producător muzical, TV music producer, performer aka Mongol). Cei 20 de ani de activitate sunt punctați prin lansarea unui album nou - Sufficient - care vorbește despre perioadele muzicale prin care a trecut Sensor în cei 20 ani. Astfel fiecare piesă din cele 10 are legătură cu istoria muzicală Sensor, însă adusă în 2020 în materie de sound. Unul dintre aspectele inedite ale albumului constă în colaborarea cu 2 artiști tineri (20 ani): Lullu și Roxanne, care se nășteau exact în anul în care se înființa proiectul Sensor. Pe scena Amfiteatrului TNB, formula Sensor va fi: Paul Ilea - music producer, electronics, percussion, violin, Laura Orian - pian, vocals, Lullu - vocals, fx, Roxanne - vocals, violin. Veți putea asculta live piese de pe cel mai nou album, dar și piese mai vechi reinterpretate într-o nouă formulă.

Anunț important privind spectacolele din Amfiteatru! Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:  - dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru. - dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea lui și nici rambursarea costului biletului.

Mihai Barbu Project (foto) & The Curtain Is Blue live @ Underworld (Coltei nr. 48). Concertul incepe la ora 21:00. Intrarea este 10 lei (se plateste la intrare in ziua concertului). Fotografiatul si filmatul sunt PERMISE pe durata concertului. Este INTERZIS cu accesul bauturilor aduse din afara pub-ului. Trupa Mihai Barbu Project (MBP) a luat nastere din initiativa lui Mihai Barbu in toamna anului 2017. Aceasta si-a creat propriul stil muzical prin imbinarea elementelor de progressive si ambient metal, reusind astfel sa aiba un sunet modern si complex. Mbp isi propune ca in cel mai scurt timp sa lanseze albumul de debut ce va contine un material muzical cu durata a peste 80 de minute. Piesele ataca un subiect delicat, si anume conflictul interior al artistului si pacea regasita odata cu finele compozitiei. Canta: Progressive Metal, Componenta: Mihai Barbu - Vocal & Chitară, Livia Iancu – Chitară, Adrian Cosma – Bass, Tudor Alexandru – tobe, Theodor Goian – Keyboards. Instigatori la dat din cap, trupa The Curtain Is Blue (TCIB pe scurt) considera ca muzica apartine publicului, odata savarsita. Debutanti in 2017 pe scena Roabei de Cultura, trioul, cu radacinile in Bucuresti, construieste pe o fundatie hip-hop un limbaj sonic cu influente alternative, indie. Trupa promite show prin crowd work si momente neasteptate, iar acum lucreaza la un nou single. Canta: Alternative / Indie / Hip-Hop, componentaI: Oprişan "Shane" Alexandru – Vocal, Chitara, Drums Programming, Radu "Nemo" Cucu – Bass, Backing Vocals, Paraschiv "Para" Andrei – Chitara, Bass, Backing Vocals, Culcea Alex – Percutie, Chitara.

Claudiu Mirea şi trupa sa aduce voie bună şi melodii binecunoscute pe terasa Hard Rock Cafe. Claudiu a câştigat alături de trupa Buzz concursul Megastar în 2009, a revenit în atenţia publicului prin participarea la "Vocea României" în 2011, iar în 2017 a lansat single-ul „Magnet.” Concertul va începe la ora 22.00. Intrarea liberă

Duminică, 25 august

De la ora 19.30, Green Hours prezintă: Corina Sîrghi și Taraf. Corina Sîrghi, cu muzica mahalalelor în fundal, alege să completeze peisajul urban cu o voce atemporală azi, dar tot atât de specială, reușind astfel să reînvie romanțele și folclorul într-o notă deopotrivă actuală și nostalgică. Marian Mirea (vioară) este absolvent al Liceului de Muzică Dinu Lipatti şi al Universitătii Spiru Haret, are o bogată activitate concertistică și este membru al Ansamblului Ciocârlia, al Orchestrei Societății Române de Radiodifuziune şi al Orchestrei Naționale de Folclor. A susținut concerte în țări precum Germania, Franța, Elveția și Japonia, și a înregistrat numeroase discuri alături de Gabi Luncă, Ion Onoriu, Toni Iordache, Maria Ciobanu, și Marcel Budala. Marian Serban (țambal) vine dintr-o familie cunoscută de țambalagii (inclusiv maestrul Nicolae Feraru) și cântă de la vârsta de 7 ani. Din 1994 trăiește în Italia, unde a colaborat cu diverse formații, soliști și compozitori – între alții Elvis Costello, Ennio Morricone, Ute Lemper și Roby Lakatos. Cristian Mirea (contrabas) este absolvent al Liceului de Muzică Dinu Lipatti și este student în anul III al Universității Naționale de Muzică București, clasa contrabas. A susținut numeroase concerte in Belgia, Danemarca, Italia, Portugalia, și Franța, cu muzică lăutărească, clasică, café-concert și jazz. Programul include interpretări ale cîntecelor popularizate de Maria Tănase, Ioana Radu, Gabi Luncă, Romica Puceanu și alții. Intrare: 40 de lei – achitat în avans, online, pe Bilet.ro [achitarea în avans presupune și rezervarea automată a locurilor]: https://tinyurl.com/y66zfe7n, 50 de lei – achitat în ziua evenimentului,  redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică  – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului  și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului! Rezervări: ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată), doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18). intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului. Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.

Concert Two Cellos la Grădina Sticlarilor, de la ora 19:30. Andrei Kivu și Sergiu Marin cântă împreună din anul 1995, iar începând din 2015 duo-ul și-a intensificat activitatea, diversificându-și și lărgind totodată considerabil repertoriul abordat. Andrei și Sergiu vor continua seria lor estivală de concerte la Grădina Sticlarilor incluzând în programul lor o extrem de mare varietate stilistică: de la Bach și muzică medievală la contemporani (trecând prin Joseph Boismortier, Tommaso Giordani, Jakob Klein, Antonio Vivaldi, Maurice Ravel, Paul Tortelier, Bela Bartok si Zoltan Kodaly), de la Tango-uri celebre la muzica tradițională Irlandeză, Evreiască, Românească, Maghiară și Bulgărească, de la piese scrise pentru două violoncele la piese adaptate pentru această formulă de Duo, de la compozitori anonimi la binecunoscute Ragtime-uri americane precum "The Entertainer". Prețul unui bilet este de 50 de lei.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră