Unde mergem? Concerte din weekend

18 Apr 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri 19 aprilie

Concert D-l Goe în clubul The Ace. Formaţia D-L Goe (Andrei-Colorian, Migudel, Bimus şi Dani) s-a lansat în Micul Paris în primăvara lui 2017. Ulterior trupa a fost întregită de Șerban Balaban și Horea Suciu. Fac show vocal, la chitară, bas, percuţie şi clape, iar stilul de muzică adoptat este o fuziune între pop, rock, blues şi gipsy-jazz. După decenii de captivitate între coperţile de carte, personajul lui Caragiale a crescut, a făcut o nebunie şi a sărit din nuvela în Bucureştiul lui 2018, fix la o casă de marcat dintr-un Mega Image. Aşa ar putea începe povestea trupei D-L Goe. Adevărul e că realitatea nu e foarte departe. Pentru 2018, băieţii au lansat albumul concept “Tineri, Sâmbăta, Duminica”, povestea oricărui tânăr de azi. Tema albumului concept este idila dintre domnul Goe, acum un tânăr care a crescut şi lucrează la Mega Image şi Aida, o faţă de la coadă. Goe se îndrăgosteşte, o ia de mână şi hotărăsc împreună să fugă în lume cu primul tren. Ascultat în căşti, albumul te va duce cu gândul la teatrul radiofonic de altă dată, dar în acorduri, mesaje și limbaje de azi. Album "Tineri, Sâmbătă, Duminică": https://open.spotify.com/album/2T0d3fR0HVzDQqH8Y29gUy, Single-uri: https://www.youtube.com/watch?v=cdOT5PLP8Ko, https://www.youtube.com/watch?v=ppo_CqEQVrk. Suport artist: 25 Lei, Rezervari: 0744 843 223 (zilnic intre 12:00 si 20:00) si online https://theace.ro/rezerva. Lipscani 78 - Centrul vechi.

A-C Leonte - Lansare album, Dream House,la Centrul de Teatru Educațional Replika, Str. Lânăriei 93 - 95, sector 4. “Ne bucuram de raspunsul entuziast al publicului la invitatia noastra la lansarea noului album, asa ca am hotarat sa repetam experienta de pe 19 aprilie si a doua zi, pe 20aprilie, in aceeasi locatie. Pentru ca lucrurile sa se desfasoare conform normelor si intr-o atmosfera confortabila pentru toti participantii, numarul de locuri este limitat. Asadar pentru a va rezerva locurile la concert scrieti pe adresa de mail email: anacristinaleonte@yahoo.com” A-C Leonte - voce & fx, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcus - saxofon & fx, Michael Acker – bass, Tavi Scurtu – tobe. Influențați de formarea lor ca muzicieni de jazz și funk și consolidați de activitatea lor concertistică intensă și variată, A-C Leonte, una dintre cele mai creative cântărețe ale României, și partenerii ei de scenă, toboșarul și producătorul Tavi Scurtu, suflătorul Alexandru Arcuș, pianistul Albert Tajti și basistul Michael Acker explorează lumea muzicii electronice cu o mentalitate deschisă experimentului sonor, fără a abandona frumusețea melodiei, bogăția și profunzimea armoniei, ritmurile puternice și inventive sau liniile de bass grave, învăluitoare și pline de vitalitate. Spiritul formației se exprimă prin forme sonore tranzitorii, care lasă să se întrevadă o realitate superioară, iar reflecțiile lor asupra contrastelor dintre lumea contemporană "virtualizată" și existența de care aceasta s-a îndepărtat dau naștere unei muzici inspirate, cu versuri profunde, de o mare forță evocativă. Albumul pe cale de a fi lansat este revelator pentru activitatea lor din ultimii ani și demersurile lor de cristalizare a unui limbaj care să permită generarea unui discurs improvizat comun, spontan, în contextul abordării unei palete sonore extinse, inovative."DREAM HOUSE" reprezintă o sinteză a experiențelor lor muzicale individuale și colective, combinând ethosul improvizatoric al jazz-ului cu experimentele electronice psihedelice, într-o călătorie sonoră în care armoniile vocale, texturile electronice și improvizația colectivă dau o viață nouă muzicii cu prilejul fiecărei reinterpretări, atenția obsesivă pentru detalii din studio transformându-se, în concert, într-o experiență unică și irepetabilă, care nu poate fi traită decat "în priză directă". Suport artist: 20 de lei

Suburbia11 live@Clubul Țăranului, ora21.00. “Lume, lume! ajungem în București, să umplem de veselie și dans Clubul Taranului! Suntem Suburbia11 și venim cu energie ska-reggae-punk și cu vesele elemente de muzică balcanică. Ne place la nebunie să transformăm orice concert în party, și în 101% din cazuri, ne iese!”Suport artiști: 20 lei.

Concert Mes Quins în Club Underworld, ora 21.00. Trupa Mes Quins (synthpop/post-punk/pop/Buc) a fost infiintata in anul 2008 de catre Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia (Pure, Guillotines, Hotel Fetish) si a sustinut primul concert cu prilejul lansarii celui de-al doilea volum al lui Gherman, `Cele mai frumoase creiere`. In 2009, Mes Quins au cooptat o bassista (Adelina Amza) si un tobosar (Ovidiu Rusu). Trupa a concertat in mai toate cluburile din Bucuresti, plus in clubul Zvon din Cluj, a deschis pentru Namosh si Handsome Furs si a participat la festivalul Watumi de la Brasov. Primul lor videoclip, `In The Land Of The Dead`, a fost filmat la Bucuresti si lansat pe data de 11 septembrie 2009. Trupa s-a destramat in iarna lui 2010, pentru a reveni in formula de duo (Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia) in primavara lui 2011. Acces public- 21.00. Suport- 20 de lei.

Între 18 și 21 aprilie, Rokolectiv Festival revine la București cu o nouă ediție, la Control Club și Apollo111 Teatrul. Rokolectiv Festival se desfășoară anual în diverse locații din București și este o voce singulară pe scena din România, încă din 2006. Programul de anul acesta propune, ca mereu, set-uri de club, video-uri, instalații, performance-uri și prezentări de artist, practicile heterogene abordate mergând de la techno la meditație pe tema revelațiilor digitale. Artiști Rokolectiv 2019: Jasss, Randomer, Nene H., Catnapp, Myss Keta, Deena Abdelwahed, Violet, Lyra Pramuk, Lutto Lento, Volition Immanent, Chlorys plays Alien Flora, dar adal. Abonament 55 de lei.

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale Bucureștiului, are loc în perioada 18-21 aprilie, de la ora 20.30. Accesul la eveniment este gratuit. La fel ca în anii anteriori, traseul principal al Festivalului Spotlight este Calea Victoriei, completat de spațiile din Strada Lipscani și din Piața Universității, care vor găzdui instalații interactive, sesiuni de video-mapping și multe altele, într-o atmosferă ce va transforma Bucureștiul într-un adevărat Oraș al Luminilor, în care clădiri emblematice, încărcate de istorie, vor spune povestea modernă a spațiului urban. Tema acestei ediții – EuropeLights – celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală. Prin intermediul instalațiilor care folosesc în mod creativ lumina, tema EuropeLights urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană. Pe parcursul celor patru luni de desfășurare a Sezonului în România, programul va cuprinde peste patru sute de activități artistice, culturale, științifice și educaționale, organizate de instituții partenere din cele două țări. Proiectele prioritare ale Sezonului sunt colaborările dintre operatori culturali publici și privați, instituții, școli, universități, companii, creatori români și francezi etc. Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii deschide Sezonul România-Franța 2019 la București, pe 18 aprilie, colaborarea dintre cele două țări concretizându-se în cadrul festivalului și prin numirea directorului și producătorului Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik, ca director artistic al ediției din 2019 a Spotlight.

Linear Disorder, lansare de EP în club fabrica. Linear Disorder a ajuns la cel de-al doilea capitol al discografiei si impreuna cu label-ul Psychosounds Music va invita la concertul de lansare a EP-ului "Oceans". Alaturi de ei, vor urca pe scena prietenii de la Vathos si Deathrattle. Intrarea este libera. Program: 20.30 – acces public, 20.45 - 21.30 Deathrattle, 21.45 - 22.30 Vathos, 22.45 – Linear Disorder.

Sâmbătă, 20 aprilie

Alex & The Fat Penguins @The PUB is Live Music. Pe 20 aprilie, Alex & The Fat Penguins sărbătoresc 3 ani de la începutul aventurii lor muzicale printr-un concert electrizant. Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ cunoscută pentru mesajele sociale pe care le promovează prin muzică. Piesa “Just a Fool” lansată în urmă cu doi ani viza problema corupției, iar în decembrie 2017 a și fost interpretată sub forma unui protest spontan în fața clădirii Guvernului României. De asemenea, formația are în palmares și o piesă care face trimitere la dramele provocate de războiul civil din Siria – “Amiral”, iar prin “Urlă Pământul” au tras un semnal de alarmă asupra pericolelor la care supunem mediul înconjurător și cum aceste pericole se vor îndrepta inevitabil împotriva noastră. Alex & The Fat Penguins înseamnă Alex Coțofan (voce și chitară), Mihai Ungureanu (bass, backing vocals), Daniel Rizea (chitară), Mircea Steriu (chitară) și Ionuț Tebeica (tobe). În deschidere cântă grupul Lexem. Suport artist : 20 lei presale, 30 lei la intrare. Rezervări: 0728 843 782. Pentru că sprijini artiștii și muzica live, prima bere e din partea casei. Bilete pe: https://www.iabilet.ro/bilete-alex-the-fat-penguins-live-la-the-pub-42039/. Ne vedem la Universitate, în spatele statuilor, pe Regina Elisabeta 9.

Concert Maria Răducanu (foto) la untetru, Strada Sfinții Apostoli nr.44, ora 20.00. Posedând una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creând o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă. Rezervări la rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul 0721 268 516 (nume, data, spectacol, număr de locuri). Bilete https://www.tomtix.ro/evenimente/7887-concert-maria-rducanu și https://www.mystage.ro/spectacole/concert-maria-raducanu-329. Vă rugăm să respectați ora anunțată. Spectacolul începe în cel mai scurt timp posibil, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare bunei desfășurări a evenimentului. După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis.

Grupul vocal InCanto cântă la Biserica Speranța, la ora 17.00. Grupul vocal InCanto vă invită la o călătorie, prin muzică, înspre lumina crucii. Dirijor: Adina Șerban. Participă: Hortenzia Forray – mezzosoprană, Alexandru Costea -contratenor. Prezintă: Elida și Daniel Oncea. Acompaniamente: Ștefan Tajti, Vlad Niculiță, Irina Perneș -vioară, Gabriela Niță -violoncel, Cosmin Sturzoiu - chitară bass, Gabriel Gîțan – pian. Biserica Speranța, Sala I.C.Brătianu, Str. Biserica Amzei nr. 5-7.

Viață nouă, Concert Băieții din Brașov la Biserica Excelsis, ora 11.30. Începe să trăiești cum vrea El, spre binele tău! „Dacă deci ați fost înviați împreună cu Cristos, căutați lucrurile de sus, unde Cristos stă la dreapta lui Dumnezeu!” [Coloseni 3:1, NTR] Din jertfa și învierea Mântuitorului nostru se naște promisiunea unei noi vieți, alături de El. Te invităm să redescoperim frumusețea acestei vieți, împreună! Te așteptăm cu drag la concertul susținut de Băieții din Brașov la Biserica Excelsis, (Str. Amilcar C. Săndulescu nr. 8, Sector 6, București)

Concert Mario Frangoulis la Sala Palatului, ora 20.00. Tenorul Mario Frangoulis sosește în premieră în România, cu un concert memorabil. Artistul va cânta alături de Orchestra Simfonică București și soprana Cellia Costea. Din repertoriu nu vor lipsi piese precum Hijo de la Luna, Nights in White Satin (Notte di Luce) sau Vincero Perdero. Bilete: VIP - 340 lei, Categoria I - 297 lei, Categoria II - 233 lei, Categoria III - 170 lei, Categoria IV - 85 lei

Turneul european susținut de Golan se încheie pe 20 aprilie cu un show în Club Eden, ora 21.00. Golan a luat naștere la sfârșitul anului 2014, dintr-o nevoie de a aduce căldura și emoția vocii live în zona muzicii electronice. Aceștia au show-uri spectaculoase unde îmbină instrumentele live, cu sampling și DJ-ing, având un sound aparte, visător, dar antrenant în același timp. Creațiile membrilor trupei sunt dovada faptului că abilitatea muzicală îmbinată cu pasiunea și implicarea totală poate genera un melanj unic de sunete eclectice. Folosindu-se atât de instrumente live, cât și de sample-uri pentru partea de live DJ'ing, trupa aduce o atmosferă proaspătă și o abordare caldă, umană a muzicii electronice actuale. Acces general-50 de lei.

Duminică, 21 aprilie

La Ateneul Român, începând cu ora 18:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține concertul extraordinar de Paște. Nelipsit din tradiția evenimentelor de sărbători pe care celebrul ansamblu coral românesc le susține neîntrerupt de 56 de ani, și în acest an concertul coincide cu Sărbătoarea Floriilor în calendarul ortodox și cu Paștele pentru creștinii de rit catolic. Publicul va avea prilejul de a asculta atât piese cu specific pascal, cât și creații care au făcut istorie în repertoriul cântului coral. Marcând excelența în muzică, fiecare lucrare în parte se dorește a transmite vibrații pioase și profunde, menite să bucure sufletul spectatorilor și ascultătorilor. La acest concert biletele sunt epuizate.

Grand Blanc + Malik Djoudi (Franța) Live în Control, de la ora 20.00. Manifestare organizatã în cadrul Sezonului România - Franța 2019, www.sezonulromaniafranta.ro. GRAND BLANC a cucerit internetul mai întâi cu „L'amour fou", cel mai percutant și molipsitor single al lor. În același timp, au impresionat datorită celor două albume cu alonjă, Mémoires Vives și Image Au Mur: primul, exercițiu seducător în cold wave, al doilea mai organic și expansiv în teritorii precum neo-folk sau blues. Noua senzație electro-pop, Malik Djoudi a convins pe toată lumea cu albumul său de debut, Un, scos acum doi ani, unul elegant și fragil, dar mai ales vibrant. Noul său disc, Cinq 7, iese în primăvara acestui an și e mixat de Ash Workmann, care a mai lucrat, printre alții, cu Metronomy sau Christine and the Queens. Intrarea e 30 de lei.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră