Unde mergem? Concerte din weekend

24 Mar 2017 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 24 martie

RkS prezinta: 1000mods si RoadkillSoda live @ club Fabrica. Concertul face parte din turneul de promovare al ultimului material discografic al trupei 1000mods, „Repeated exposure to...”  lansat la finalul lui 2016. 1000mods este o trupa de psychedelic/ heavy rock din Chiliomodi, Grecia. Trupa a luat nastere in 2006, avand la activ peste 200 de concerte, impartind scena cu alti artisti precum The Black Keys, Graveyard, Brant Bjork, Colour Haze, The Atomic Bitchwax, Karma to Burn si multi altii. Greci sunt mari iubitori de echipament vintage, sunet analog dens si greoi si prestatii live de o energie remarcanta. Program: 20:30 – acces public, 21:30 – RoadkillSoda, 23:00 - 1000mods, 1:00 - Stoner Dj set with Patricia, the friendly witch. Daca vor mai fi bilete disponibile, se vor putea achizitiona doar de la intrare, la pretul de 35 de lei.

Finala Muntenia din cadrul Ostring are loc în club Quantic, începând cu ora 19:30. Ostring este conceptul la care se lucrează de câțiva ani și are ca scop depășirea “barierei” dintre lumea metal-ului din Estul Europei și din Vest. Ținta acestei manifestări cu caracter competitiv este încurajarea profesionalismului și promovarea trupelor underground. Cei mai buni vor fi premiați cu un slot pe scena principală a unui festival, alături de trupe legendare. Prin poziția pe care o au în cadrul lineup-ului, au ocazia ca în fața lor să găsească fani care îi respectă și care au venit să-i vadă pentru că sunt cei mai buni. Pentru finala Muntenia din cadrul Ostring 2017 s-au calificat Between Colors, Downfall, Fallen, Pyroblast, Rrichterinvoid și Simbolic. Intrarea este 15 lei.

La Green Hours, de la ora 20:00, Mircea Tiberian cântă alături de Sorina Rotaru, Andra Maria & The Twisters.

Dan Helciug susține un concert la Cinema Pro, începând cu ora 20:00. Cu acest prilej lansează „HeArt”, un album special de cantautor, într-un show de excepție, cu invitați surpriză. Biletele la concertul Dan Helciug sunt VIP - 154 lei, Categoria 1 - 99 lei, Categoria 2 - 66 lei.

The Mono Jacks cântă la Fratelli Studios, de la ora 21:00. Evenimentul face parte din turneul cu patru headlineri Overground Elements, alături de byron, Travka și Robin and the Backstabers. Trupele vor concerta prin rotație în țară, ajungând în București, Iași, Cluj și Timișoara. Intrarea -presale - 30 de lei.

De la ora 22.00, ne revedem pe scena din Tribute cu Jukebox & Bella Santiago. Melanjul stilurilor muzicale îndrăgit și abordat de Bella si membrii trupei Jukebox este motivul pentru care nu ar trebui să ratezi provocarea lansată de Tribute din această seară de vineri. Prețul unui bilet este de 30 lei și poate fi achiziționat la intrare, în seara evenimentului.

În JamStage (Calea Rahovei 147-153), de la ora 23.00, avem concertul The Crazy Plumbers, prima trupă de psychobilly / rockabilly din România. The Crazy Plumbers a fost înfiinţată în 2012 din iniţiativa lui Levi (fost chitarist al formaţiei Recycle Bin (Punk din București) împreună cu Tamas la contrabas şi Moha la tobe. La început stilul abordat de cei trei a fost rockabilly, dar în scurt timp acesta s-a transformat în psychobilly. După ce trupa s-a completat cu încă o chitară în persoana lui Denver, The Crazy Plumbers au început o serie de concerte. Prima apariţie a formaţiei a avut loc în iunie 2012 lângă Vaslui, la festivalul Open Camp, după care au urmat mai multe concerte prin țară, la întâlniri de motociclişti, şi alte festivaluri.

Sâmbătă, 25 martie

De la ora 21.00, la Unteatru (Str. Sfinţii Apostoli nr 44) concert Partizan, cu Suedezu’ şi Artan în variantă acustică (foto). Un proiect artistic inedit la care a pus cu voioşie umărul, vioara şi poveştile, Sergiu Corbu Boldor. Pret bilet: 40 de lei. Rezervari rezervari@unteatru.ro sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, numar de locuri). Bilete online: https://goo.gl/M2ahoh. Biletele digitale iţi sunt livrate instant prin email. Simplu. Rapid. Nu necesită printare. Nu mai este necesară rezervarea prin sms/e-mail/telefon. Muzica a fost cea care i-a unit cel mai mult. Există între ei o afinitate, o înţelegere artistică reciprocă, destul de rar intâlnite. Le-a plăcut mereu aceeaşi muzică şi nu ai crede că vreunul l-a influenţat pe altul, ci mai degrabă l-a potenţat. Ei sunt acei puţini artişti cu carieră solidă care au evitat solutţile facile şi au stat departe de compromisuri. Toată lumea care îi iubeşte îi apreciază şi viceversa. În lumea muzicală din România, invadată de play-back-uri, de dulcegării, de freze şi busturi sclipicioase, în spatele cărora nu se află mai nimic, muzica lor poate avea efectul unei găleţi cu apă recepţionate dis-de-dimineaţă. Pachetul lor- muzica, text, producţie – depăşeşte un nivel de apetenţă mediu, aşa că este nevoie de puţină stăruinţă din partea ascultătorului, recompensa fiind un mod cu totul special de a te bucura de muzica. Cu alte cuvinte, cine doreşte să cunoască muzica Partizan nu o poate face decât dând de la el puţină şansă, efort pe care Partizan îl răsplăteşte întotdeauna. Partizan a înregistrat până în prezent două albume, un disc single şi trei videoclipuri. Piese precum “Fata mea”, “Păpuşea masculină” sau “Banii” sunt doar o parte din ceea ce am ascultat la Partizan. Fata mea a fost unul din hiturile anului 2002 în România. Piesă muzicală de excepţie “Manualul”, lansat in toamna anului 2013 a fost foarte bine primit de public, de posturile de radio, şi de critica avizată din industria muzicală autohtonă, impresionănd prin orchestraţii, creativitate a sound- ului, tonuri şi interpretare artistică.

Stagiunea Regală susține un concert de excepție la Ateneul Român, începând cu ora 20:00. Dirijată de Pierre Vallet, orchestra va interpreta pentru public o parte din operele lui J.S.Bach și W.A. Mozart. Printre soliști se numără Lavinia Dragoș și Elizabeth Sombart. În program J.S. Bach: Concertul pentru două piane BWV 1060, în Do minor, W.A. Mozart: Concertul pentru pian nr. 23, KV. 488 în La major şi W.A. Mozart: Simfonia nr. 40, în Sol minor, KV. 550. Biletele sunt 80, 90, 99 şi 120 de lei.

Joe Lovano, maestrul saxofonului, susține un concert la Sala Radio, de la ora 20:00. Evenimentul face parte din seria Jazz Syndicate Live Sessions. În 2014 a câștigat premiul pentru Suflătorul și Saxofonistul Anului de la Asociația Jurnaliștilor de Jazz, precum și Saxofonistul Tenor al anului de la prestigioasa DownBeat Magazine. El a lansat 23 de albume la faimosul label Blue Note, ultimele trei concentrându-se pe cvintetul său, Us Five.

Trupa suedeză de black metal, Shining, alături de solistul Niklas Kvarforth, cânta în clubul Fabrica, începând cu ora 20:00. Din 1996 până acum, grupul a trecut de la black metal cu influenţe doom, la progressive extreme metal, ceea ce le-a adus şi mai multă notorietate în rândul fanilor de metal. Grupul este cunoscut pentru prestaţaţiile live unice şi controversate, în spatele cărora se afla nimeni altul decât solistul Niklas Kvarforth. Până în prezent Shining are nouă albume la activ, cel mai recent fiind "Everyone, Everything, Everywhere, Ends", lansat în aprile anul trecut, pe care îl vor prezenta publicului din România.

De la ora 20.00, la JamStage (Calea Rahovei 147-153) Hocico live + Special Guests: Predicator & Oblivion Soundwave. Cu o activitate de 24 de ani, Hocico este un duo de sonorități electro-industrial, din Mexic, și pe 25 martie se vor afla pentru a doua oară în România, prima dată fiind prezenți pe scena Rockstadt Extreme Fest 2016. Erk Aricrag (Erik Garcia) și Racso Agroyam (Oscar Mayorga) activează din 1993, de pe vremea când aveau doar 15 ani, puternic influențați de tot ce a însemnat Skinny Puppy și curentul muzicii electronice, concendrându-și eforturile pe nișa mixajului industrial și EBM (Electronic body music, post-industrial music și electropunk). În limba engleză, cuvântul 'hocico' (pronunțat Osziko) este tradus drept 'shout' și folosit în Mexic ca un  ca un mod de a descrie într-o manieră insultătoare comentariile unei persoane. Succesul Hocico a depășit treptat granițele Mexicului, iar duo-ul este acum unul din cele mai vechi și respectate proiecte ale scenei electro-industrial internaționale.

Tradiționalul Concert #dinBasarabia revine și în acest an, Zdob și Zdub și Alternosfera vor urca din nou pe aceeași scenă, la Arenele Romane, după un recital al trupelor Cuibul și Rupt din Chișinău. Concertele încep la ora 19.00 iar intrarea este 65 de lei (Normal circle) şi 80 de lei (Golden).

La Paque Bistro & More (Bulevardul Pache Protopopescu nr.60) de la ora 21.00, Costi Sandu Live. Suport artist 20 lei. Invitat special, Alex Neagu.

Duminică 26 martie

Trupa Habanegra revine la Ceainăria ARTea pentru o seară de neuitat cu această muzică pătimaşă:bolero son, timba, merengue, pasillo, tango, milonga sau vals creol. Suport artistic: 30 lei. Rezervari:0773 303 113 (intre 14-22).

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră