Unde mergem? Concerte din acest weekend

08 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 8 aprilie
Celelalte Cuvinte susține un concert la Music Club, dedicat pieselor ce au ce au scris istorie în rockul românesc: „Zmeie”, „Scrisori iubite”, „Dacă vrei”, „Iarbă prin păr”, „Un sfârşit e un început”, dar și noilor compoziții ce poarta marca Celelalte Cuvinte. De aproape 35 de ani împreună, Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai respectate formatii rock din România. Păstrându-şi, de-a lungul timpului, atât componenţa cât şi stilul muzical, Celelalte Cuvinte nu au facut niciodata compromisuri, motiv pentru care şi acum, în 2016 nu sunt difuzaţi de radiourile comerciale şi nu „se văd” la televizor.

Grupul byron reia seria de concerte double bill Mixed Emotions, în care împarte scena de la Hard Rock Cafe cu o altă formație. Astfel, pe 8 aprilie, alături de byron vor veni luxemburghezii de la Rome într-o formulă inedită de duo acustic. Inițiat în 2005 și având o bogată activitate concertistică și discografică, Rome este proiectul artistului Jerome Reuter care împleteşte pasiunea lui pentru istorie și poezie cu o muzică de inspirație acustică, cu nuanţe diverse de la darkwave la post-punk.

Regal punk în club fabrica cu trei formaţii autohtone, care vor urca pe scenă după următorul program: horror punk/ rock and roll cu Raizing Hell: 22:00-22:40, happy punk cu SKA-NK: 23:00 - 23:50 şi punk rock cu veteranii de la ZOB: 00:00-. Intrarea este 35 de lei.

În clubul La Un Ceai din Luigi Cazzavillan 25, Aud Band susţine mai mult decât un concert, un amalgam inedit de muzică, poezie, seriozitate asezonată cu glume de bun gust. În plus, se va putea asculta esrajul, un instrument muzical în genul sitarului, unic pe scena românească. Aud Band înseamnă Gondiu Laurenţiu - compoziţii, chitară, voce, Gondiu Rodica - esraj, voce, Augustin Creznaru – flaut şi Juan Carlos Negretti (Venezuela)-percuţii, darbuka.

Cel mai longeviv grup de metal extrem din Bulgaria, Eufobia revine la Bucureşti pentru un show în Quantic Pub2, unde va evolua alături de Berserkers şi Saddayah. Concertul face parte din cadrul unui turneu cu trei opriri în ţară, înainte de participarea la Metalhead Meeting. Preţul unui bilet este 15 lei.

Nud Jazz Duo propune o călătorie prin cântecele Bucureştilor de altădată, şlagăre ale anilor '60, '70 reinterpretate, canțonete şi capodopere ale muzicii americane din anii ’30, ’40, ’50. Călătoria va fi mijlocită de viziunea pianistului Albert Tajti şi interpretarea vocală expresivă a Catalinei Oana Beta.

Vara a venit mai repede decât ne așteptam, așa că muzica reggae se încadrează perfect în peisaj și în...Pasaj! Unde El Negro revine pe scenă, în formulă completă, după aproape doi ani de absență. Cel mai cunoscut grup reggae din România, cu peste 15 ani de activitate, va aduce în club muzica din Jamaica, pe texte actuale, inspirate din realitatea românească. El Negro va urca pe scenă la ora 22.00 iar intrarea este 20 de lei.

Trupa electro -soul Otherside urmează să cânte live la Fratelli Studios în cadrul evenimentului Overground Nights #3. Alături de Otherside, vor mai urca pe scenă Lucia și GOLAN iar biletele se găsesc online în rețeaua www.iabilet.ro.

La Kristal Glam Club, vine producătorul german Stimming “care aduce cu el, pentru prima oară la București, arta sa, ce reinventează muzica house”. Iată ce mai spun organizatorii: ”Folosind în seturile sale sunete cotidiene cum ar fi un espressor, jucării de copii, monezi sau un tăietor de pizza, Stimming este genul de DJ vizionar căruia nu-i e frică de nimic când vine vorba de muzica nouă”.

Sâmbătă 9 aprilie

Deși implicați și în alte proiecte muzicale, Tavi Horvath (voce), Vali Potra (tobe), Petrică Ionuţescu (trompetă), Uţu Pascu (bass), Horea Crişovan (chitară) și Lucian Nagy (saxofon) și-au conturat o amprentă muzicală bine definită în zona funk/ fusion/ nu-jazz. Ei alcătuiesc grupul Blazzaj (foto), care susţine un concert extraordinar în club Fabrica. Spun extraordinar pentru că timişorenii ajung rar prin Bucuresti, cam o dată la doi-trei ani. Sâmbătă, ei ne vor prezenta un nou single iar încălzirea va fi asigurată de trupele Loungerie II şi The Rank and Fashion

La UNTEATRU e seară de concert cu Maria Răducanu - una dinte cele mai speciale voci feminine - și Maxim Belciug - chitaristul încântărilor, de la ora 21.00. Cei doi se reîntâlnesc “live” pentru o aventură unică printre muzici din Spania, Rusia, Italia și, bineînțeles, romanțe și cântece din vechiul București.

Harlequin_Jack are concert la Clubul Țăranului. Trupa de alternative/ indie/ electro infiintata in 2013, Harlequin_Jack este formată din Narcis Axinte aka. Jack (voice, chitară, arrangements), Alex Doppelgänger (keyboards and synths), Claudiu Țîrcovnicu (tobe) și Lazăr Enescu (bass).

Alături de actorul şi regizorul Radu Gheorghe, Orchestra Simfonică Bucureşti prezintă la Sala Palatului “Ucenicul vrăjitor”, un spectacol de divertisment teatral şi muzical, în stil clasic. Protagonişti , o orchestră simfonică şi un actor care joaca rolul de dirijor, instrumentist şi clown muzical în acelaşi timp.

Şuie Paparude, K-Lu, The Model, NotSoCommonDJ şi The Basstard vor sustine recitaluri pe scena noului club, Otto din bulevardul I. C. Bratianu 29-33, într-o seară/noapte 100% electro.

Duminică, 10 aprilie

La Ateneul Român are loc Hope Concert, un eveniment cultural major al fundației Hope and Homes for Children România, organizat în sprijinul copiilor vulnerabili. Descris ca cel mai frumos concert al primăverii bucureștene, acesta este şi unul dintre cele mai importante evenimente de implicare socială din România. Pe scena Ateneului vor urca violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu, pianistul Andrei Licareț, solista Feli, actorul Marius Manole, alături de Ansamblul Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră