Unde mergem? Concerte din acest weekend

01 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 1 aprilie

Partizan, o altă față a grupului Timpuri Noi, se bucură de admirația publicului de mai bine de un deceniu iar albumul "Am cu ce", a devenit un material de referintă în curentul alternativ post-decembrist. Partizanii Adrian Pleșca (Artan ) - voce, Răzvan Moldovan (Suedezu') - chitară & voce, Adrian Borțun - bass, Andrei Bărbulescu – tobe, cu toţii foşti membri Timpuri Noi, cântă de la ora 21.00, în Club A.

O.N.E (Organic Noise Experiment) din Canada se află în turneu prin România şi concertează astăzi în club EVarză (str. Episcopul Radu no 28). Grupul condus de Marius Bubu Luca (bass, voce), ex-Metropol, ex-Metrock îi are în componenţă pe Shawn Haines – chitară, voce şi Louis Doré – percuţie, tobe. Cei trei cântă hard rock blues cu accente progressive.

Grupul braşovean Hteththemeth câştigător al finalei GBOB România 2015 lansează un nou album, în Club Fabrica, unde îi are ca invitaţi pe Tiarra şi Aeon Blank. Intitulat Best Worst Case Scenario, cel de-al doilea long play Hteththemeth este privit ca o coloană sonoră a unui film imaginar.

În BackYard Garden & Pub, Sound Affairs, proiectul solistei Ruxandra Zamfir împreună cu saxofonistul Mihai Iordache şi pianistul Adi Stoenescu, propune o incursiune în istoria jazzului din anii 20, 30 până astăzi.

La ceainaria ARTea, de la ora 19.30, concert de blues Storytellers, cântat doar cu chitară acustică, muzicuţă acustică şi voce de Marcian Petrescu şi Florin Giuglea.

La Green Hours avem Kusak-Pop Urban Unit, un concert de electro-jazz/experimental/world music cu Raul Kusak – keyboards & Liviu Pop – tobe.

ABBA Tribute Band Revival va concerta pentru prima dată în România, la Hard Rock Cafe. Infiinţată în 2006, ABBA Tribute Band Revival a fost votată în unanimitate de Asociația Agenților Muzicali britanici drept cea mai bună formație tribut Abba din Marea Britanie

Sâmbătă 2 aprilie

Implant Pentru Refuz va susține un concert electric la club Fabrica, în cadrul Dark Side Nights 3 când îşi va lansa și noul videoclip, „Seven Shades”. În deschidere vor evolua Roadkillsoda și Nuvijan. Implant Pentru Refuz s-a înfiinţat în 1995 și a lansat de-a lungul timpului şapte albume. Cel mai recent este „Cartography”, apărut anul trecut şi urmat de un turneu național de promovare. IPR a cântat pe aceeaşi scenă cu trupe de calibru precum Korn, Megadeth, Soulfly, Deftones, Clawfinger sau Sick of it all.

The Mono Jacks, Grimus, Toulouse Lautrec și Jurjak vor concerta în Otto Bucharest (zona Cocor).Dacă primele trei grupuri nu mai au nevoie de nici o prezentare, să vedem cine e Jurjak. Pe numele său adevarat George Petroșel, are 32 de ani și este absolvent al Facultăţii de Drept Nicolae Titulescu, licențiat în dreptul proprietății intelectuale, dar a terminat şi Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, regie de film și televiziune.

La Serendipity art, coffee & tea, de la ora 20,30, un recital de primăvară, When Violin Meets Guitar:Cristi Horia – vioară Emilian Florentin Gheorghe – chitară.

Duminică 3 aprilie

Amorphis revine la București pe 3 aprilie, la Arenele Romane (cort încălzit), pentru a ne prezenta cel mai recent album "Under The Red Cloud", dar și hiturile care i-au facut celebri, în cadrul unui show de peste 90 de minute. Format în 1990, grupul finlandez a abordat la început stilul death metal, după care a trecut la progresiv metal şi folk metal.

Grupul finlandez Hexvessel susţine un concert în Club Control, în cadrul turneului de promovare al celui mai recent album "When we are death". În deschiderea finlandezilor, cântă New Keepers of The Water Towers din Suedia.

Gala Premiilor de Jazz 2015 are loc, ca în fiecare an, la Hard Rock Cafe. Ajunsă la ediţia a XIV-a, Gala este cel mai important eveniment anual al acestui gen muzical, în care sunt evidenţiate şi premiate cele mai reuşite performanţe , din anul precedent. AG Weinberger, Sorin Zlat şi Kiba Dachi Experience se numără printre cei care vor urca pe scena galei.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră