Unde mergem? Concerte din acest weekend

11 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 11 martie

O nouă ediţie 'Friday Jazz & Whiskey' se întâmplă la Coppers' Pub, un eveniment unic în București, susținut de supergrupul saxofonistului Cătălin Milea & guests, printre care vocalistul Sergiu Ferat sau alți invitați surpriză. Vor fi şi momente de audiție cu interpretări memorabile ale lui John Coltrane, Charlie Mingus, Duke Ellington, Miles Davis, și alții, un playlist creat cu pasiune de DJ Milea.

La Hard Rock Café revine Rob Kingsley, un cântăreţ american devenit cunoscut pentru că seamănă oarecum şi îl imită destul de bine pe Elvis Presley, cel care a fost şi rămâne cel mai iubit interpret de rock and roll din toate timpurile. După ani de zile în care a studiat prestațiile live ale lui Presley, Rob a dobândit statutul de cel mai apreciat artist tribut Elvis.

La Clubul Ţăranului are loc proiecția documentarului „Bucurie de Noroc la Orizont de Plai” realizat de jurnalista Victoria Cușnir și produsă de Alex Calancea. Este un film documentar despre evoluția muzicii create în Republica Moldova între anii 1950-80 când s-au remarcat trupele Bucuria, Noroc, Orizont și Plai, dar şi alte personalități. La sfârşit va avea loc un jam session la care participă Alex Calancea- producătorul filmului și liderul trupei Alex Calancea Band.

La BackYard Garden & Pub, din str. Popa Nan nr.5, Tatiana –voce si Marius Ojog- chitară ne invită la un Rendez vous interbelic, ce însumează o culegere de cântece vechi, uitate de mult, dar frumoase şi chiar actuale, interpretate în manieră personală, smooth jazz folk.

Evenimentul Future Techno Heroes va avea loc la Kristal Glam Club, iar invitații speciali ai serii sunt Whyt Noyz, Joran van Pol, Mirror States și Cosmin Horațiu.

În club Pasaj, Petra Acker acompaniată de Britta Seidner (backing vocals) și Robert Erdos (percuții) cântă un melanj de soul, jazz, R’n’B cu iz de folclor internațional. Alături de Petra și trupa ei va urca pe scenă Fabian Sasu, show-ul fiind intitulat Acoustic Stories.

Barfly Club este gazda unui concert Pistol cu capse, o sesiune acustică cu multe elemente noi şi ceva surprize. După show, afterparty cu Jiji.

În club fabrica, concert hip hop live Carbon a.s. NarcoBranco. Invitati: DJ Grigo, Dj Nasa, Fanas si Dash [Live MPC session], Jack şi Mihnea

Iubitorii muzicii populare au ocazia să asiste vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, la două spectacole Maria Ciobanu şi invitaţii. Anunţate drept concerte de retragere, Maria Ciobanu, va canta alături de nume consacrate ale genului şi va fi acompaniată de orchestra Doina Basarabiei, condusă de Valeriu Caşcaval.

Sâmbătă 12 martie

Rusidava Music si Clubul Private Hell organizează o seară specială Dark Fusion, în care va avea loc audiţia noului album Dark fusion intitulat Cyber Nation. Vor fi oferte speciale la tricouri, CD-uri, insigne, postere etc, toate cu Dark Fusion iar la ora 22.00, va începe rockoteca lui Lenţi Chiriac.

E.M.I.L va susține un concert electric la Club Fabrica în cadrul Dark Side Nights 3. În deschidere va cânta formația Toy Machines. Formaţia punk rock E.M.I.L. a luat fiinţă în martie 2000, fiind influentata de Green Day şi Sublime. Cel mai recent album EMIL este intitulat Imens, si a fost lansat în 2015.

În BEAT bar umanist este o seară tribut Led Zeppelin, cu cele mai cunoscute piese, ale celebrului grup interpretate de Caudiu Şontea - un tânar chitarist de jazz, jazz-fusion şi rock, care abordează o paletă largă de sonorităţi, de la sunetul chitarei din anii 70' până la jazz contemporan, Cristi Iakab, actualul toboşar al trupei Firma şi Theodor Groszumk (bass)

Green Hours prezintă Jazz Lullaby în care Cătălina Beța - voce şi Albert Tajti – pian îl au ca special guest pe Dan Mitrofan – chitară. Seara va curge pe ritmuri de swing sau balade jazz din song-bookul american, cântece făcute celebre de voci marcante ale secolului trecut, precum Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Nancy Wilson etc.

Zoia Alecu aduce rock şi folk pe scena Berăriei H. Zoia a început în 1973 sa cante folk apoi, a continuat cu rock timp de 19 ani alături de Sfinx şi Sfinx Experience, şi a revenit la folk în 2006, lansând până în prezent 4 albume.

Duminica 13 martie

La Ceainaria ARTea muzică şi poezie cu Zoltan Butuc care “ ştie a cânta aşa cum îi grăieşte poezia dintr-nsul, amestecată cu poezia dintr-altul; una foarte de jos, întoarsă spre pământ, una foarte de sus, aproape ruptă” (Mihaela Şerban). Pitroceli muzicale pe texte de Nichita Stănescu, Jozsef Atilla, Romulus Vulpescu şi Vechi Povestiri Minereşti de I. D. Sîrbu

Cunoscuta violonistă canadiană Angèle Dubeau (foto) revine în România pentru un concert unic ce va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, duminică, 13 martie. Cu această ocazie, se vor face auzite pentru prima dată în România, lucrări de Ludovico Einaudi, unul dintre cele mai importante nume din muzica clasică contemporană internațională, si piese compuse de Arvo Pärt, un apreciat compozitor de muzică clasică contemporană.

La Copper's Pub, concertul Rainbow Session cu Imagination Orchestra, jazz / funk / rock / ‘free improvisation’. Este un grup format din tineri muzicieni de excepţie, conduși de excelentul saxofonist Cătălin Milea - un ansamblu ce face muzică prin imaginaţie, improvizaţie, compoziţie sau învăţare colectivă, interacţiune, studiul ritmurilor non-europeene (indiene şi africane), etc.

Jupân Mircea Bodolan, actor și cântător de folk, vine La Copac cu chitara și muzicile sale de suflet cald, spre bucuria de frumos a oaspeților noștri! Vă poftim în atmosfera speciala pe care o crează artistul ce cântă despre Dragostea Păsării, inorogi, doruri de drum și fata din vis...Informații și rezervări doar la numerele de telefon: 031.434.06.72, 0722.704.445. Cât despre accesul la concert acesta este cadou din partea gazdelor. La Copac – Cârciumă de jupâni – str.Pitar Moș 23. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră