Unde mergem? Concerte din acest weekend

27 Oct 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 28 octombrie

La un an de la tragedia din 30 octombrie 2015, Asociația Colectiv GTG 3010 organizează în perioada, 28 – 30 octombrie, #3010 Festival, eveniment caritabil în beneficiul victimelor Colectiv. Sub motto-ul ”Heroes never die. Keep their spirits alive”, evenimentul comemorează cei 64 de tineri care și-au pierdut viața în tragedia din clubul Colectiv și este dedicat, totodată, celor care s-au luptat timp de un an cu traume și cu răni grave. La H, în cele trei zile ne vor fi alături Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărășan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne, ultimele cinci trupe fiind direct afectate de incendiul din clubul Colectiv. Prezentator al evenimentului va fi Petre Magdin.

După patru ani, Control şi JADD aduc pentru a doua oară în România excelentul grup olandez The Ex. Născută în underground-1979 din explozia anarho-punk iniţială, muzica lor s-a amplificat de atunci exponenţial prin galaxii outernaţionale extinse şi dense, post-punk original, noise, jazz, free improv etc. În deschidere, Bernays Propaganda (post-punk) din Macedonia

Dan Andrei Aldea și Nicu Covaci – o colaborare așteaptă de aproape jumătate de secol, o întâlnire remarcabilă între doi artiști legendari în muzica rock din România. În Hard Rock Cafe va avea loc un eveniment inedit de blues, cu acorduri care au început, pentru fiecare dintre ei, poveștile ce ulterior s-a concretizat în Sfinx și Phoenix și au schimbat pentru totdeauna fața muzicii românești. Concertul poartă numele Friendly CityBlues , amintind de prima colaborare blues a celor doi artiști - creată special pentru festivalul Wolfblues (Gărâna, iulie 2016). Le vor fi alături toboșarul Flavius Hosu și Dzidek Marcinkiewicz (Phoenix). Biletele sunt disponibile pe www.ambilet.ro și www.bilete.ro.

Concert RedRum-grupul înfiinţat de Alex Purje- în club Fabrica- A Tribute to the Grunge Scene-back to 90's. Acces public la ora 21.00, biletele sunt 20 de lei online pe eventbook.ro/music/bilete-concert-red-rum-fabrica-28-octombrie-2016 sau 25 de lei la intrare.

In Voltage Bar (Str. Iancu Cavaler de Flondor, nr 6) în avampremiera lansarii albumului "Into The Unknown", StoneLight pregateste o seara acustica, prima din istoria trupei. Un eveniment ce nu trebuie ratat. Intrarea este liberă. Rezervari la 0726 214 399.

Trupa Micul Paris împlineste 7 ani, şi cu această ocazie sărbătoreşte alaturi de prieteni, cu muzica bună în clubul Quantic. La show vor fi invitati: Ducu Bertzi, Tic Petrosel, Radu Cartianu, Adi Sebe, Narcis Dumitrache, Marius Rosiu, Eugen Butaru, Alin Baicoianu. Biletele se pot procura online pe site-ul iabilet.ro- 25 lei in ziua spectacolului.

Între 28 octombrie și 14 noiembrie se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ce poartă în acest an numele „La Muse et le Poète”. În 20 de concerte vor fi întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung. Deja o tradiție, concertul de deschidere va avea loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii și va fi urmat de alte 6 concerte în București, până pe 7 noiembrie. Festivalul SoNoRo va continua până pe 14 noiembrie, în Timișoara, Cluj și Bistrița.

Sâmbătă 29 octombrie

La un an de la tragedia din Colectiv, acolo unde, mulți dintre noi am pierdut oameni dragi, sâmbătă, de la 12:00 se va ține un parastas la Corbu, jud. Harghita, pentru Adrian Rugină. Cei care nu pot ajunge acolo, sunt bineveniți la sediul Culturaft, din strada Louis Blanc 8, duminică, 30 octombrie. De la ora 11.00 ne vom întâlni cu prietenii la o vorbă pe muzică bună și un ceai cald sau un pahar de vin în memoria victimelor.

Vița de Vie lansează la Arenele Romane, prima parte a albumului Șase/Șase. „Șase/Șase este spart in două albume, prima parte o lansăm acum, pe 29 octombrie, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este pe un an jumătate, început pe 20 februarie cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un single pe fiecare 20 ale lunii” - Adrian Despot. Această primă parte a albumului se numește #ȘASE (+) și contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în intregime fanilor abonați la newsletterul VdV: Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor - Join the Band și Metaforă de toamnă. Ultima piesă o dezvăluim acum: Hai încearcă - feat. Cosmin Lupu - Days of Confusion & Planet H. Luna si noi este compusă pentru coloana sonoră a filmului Ziua când am dat de aripi, în regia lui Dan Iliuță, și este cântată împreună cu partea feminina a grupului Blue Noise. Luna si noi a fost declarată „una dintre cele mai frumoase piese apărute anul acesta”.

Francezii de la Benighted ajung, in premiera in Romania, in Club Quantic. Alaturi de Benighted pe scena clubului bucurestean vor mai urca austriecii de la Parental Advisory si clujenii de la Malpraxis. Biletele sunt 35 de lei in avans sau 40 de lei, in seara concertului, disponibile in format electronic pe www.iabilet.ro dar si in reteaua magazinelor partenere.

Vulture Industries (Norvegia) vor fi protagonistii primei editii Guest Metal Night din club fabrica. Alaturi de ei se vor urca pe scena australienii AlithiA (space rock /astral prog) , norvegienii Sulphur (black-death) si Downfall (raw black metal)- din România. Biletele sunt 60 de lei in saptamana evenimentului si la intrarea in club .

Clubul Taranului Roman prezintă concertul trupei Spectrum, alcătuită din Ingrid Isabelle (pian, voce); Anca Sirbu (chitară, voce); Miruna Maria (voce, percuţie). Intrare libera.

Duminică 30 octombrie

Concert acustic în memoria victimelor #Colectiv în Club Quantic. De la ora 18.00, vor urca pe scenă următoarele formaţii, prezentate în ordine alfabetică Days of Confusion, E.M.I.L., EYEDROPS, FiRMA, Les Elephants Bizarres, Sunet Fin , The Kryptonite Sparks, Toulouse Lautrec, We Singing Colors, ZOB. Organizatorii anunţă “#IMPORTANT: concertul nu va fi unul caritabil (nu strângem bani), Intrarea va fi liberă. Quantic este cel mai nou spațiu de concerte rock din București, iar capacitatea sa depăsește 1.000 de locuri. Noi nu uităm (de) Colectiv”.

La un an de la tragedie, o parte din răniții din Colectiv împreună cu Asociația Promusic Events organizează un eveniment rock caritabil (strângere de fonduri), la Arenele Române. Banii strânși vor fi direcționați (prin Crucea Roșie) către victimele care încă au nevoie de tratament. Crucea Roșie România se alătură acestui demers important şi continuă susținerea răniților implicaţi în tragedia de la Clubul Colectiv. Intrarea se face pe bază de donație (60 lei sau 100 lei), în functie de posibilitățile fiecăruia. Info: www.AmBilet.ro, rețeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și librăriile Cărturești și Humanitas) și www.iabilet.ro Programul concertelor: 17:00 – The Rock (tribut AC/DC), 17:40 – Jukebox, 18:20 - 9.7 Richter, 19:00 - Up To Eleven, 19:40 – Nicu Covaci, 20:30 – Antract, 21:20 – Vama, 22:40 – Holograf.

La ceainăria ARTea are loc un concert de muzică balcanică cu melodii vechi din România, Serbia, Bosnia, Macedonia, Albania, Turcia şi Rusia. Rezervări la 0773 303 113

Alte stiri din Muzica

Ultima oră