Unde mergem? Concerte din acest weekend

15 Iul 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 15 iulie

În club Underworld, de la ora 21.00 are loc Ian Curtis 60th Birthday Party by The Division of Joy. Grup tribute Joy Division, Division of Joy este alcătuit din Adrian Kiselef- keyboards, Bogdan Sandu- chitară. Nina Neagu- tobe, Alex Miul- bass, Vlad “Vlase” Gorneanu- bass, Gabi “Pipai” Andrieş- voce.

Pe terasa de la Nenea Iancu, la ora 20.30 începe concertul susținut de Rareș Totu’s Midnight Sun, una dintre cele mai apreciate și longevive formații de blues din România. Invitatul special al serii va fi Joe Rusi, solist român nominalizat anul acesta la Premiile Grammy din Norvegia. Joe Rusi va concerta la București pentru prima dată după o perioadă de peste 20 de ani. Prețul biletului este de 25 de lei și poate fi achiziționat la intrarea la eveniment, după o rezervare în prealabil făcută la numărul 0747.020.603.

Alma Nicolae voce şi chitară susţine un concert de blues acustic la Ceainaria ARTea. Cu o bogată activitate artistică, de la cele mai intime cluburi şi până la scena Ateneului Român, Alma Nicole este o prezenţă specială, care creează pentru fiecare cântec pe care-l interpretează, o întreagă lume în care îi invită pe toţi cei care o ascultă să viseze.

Născut în Congo-Brazzaville şi stabilit în România din 1999, Johnny King şi grupul său cântă în H, unde intrarea este liberă. El cântă reggae, dancehall, ragga – hip hop cu influenţe funky soul şi gospel.

În True Social Club, de la ora 22.00, are loc concertul FreeStay, ce reprezintă revenirea lui Florin Ristei pe piaţa muzicală. Acesta (care a debutat în 2000, alături de trupa Amici) împreună cu prietenul și fostul său coleg de trupă, Șerban Niculae (clape), au pus bazele proiectului FreeStay, completat de Vladimir Grafu- tobe, Benny Andreica-bass, Alin Ilieș -chitară şi Alin Teodorescu- clape. Preț bilet: 30 de lei, include un shot la bar.

Sâmbătă, 16 iulie

Celebrul grup german Scorpions (foto) revine la București pentru a celebra alături de fanii din România 50 de ani de activitate. Concertul, inclus în Return To Forever/ 50th Anniversary Tour, va fi unul memorabil, cu mari hituri precum Still Loving You, Wind Of Change, Rock You Like a Hurricane, Send Me an Angel. La showul Scorpions, ce are loc la Romexpo, intrarea prin Poarta B, vor evolua în deschidere două trupe autohtone, Metrock şi 9.7 Richter.

În grădina Green Hours, de la ora 19.30 avem concertul lui Marius Vernescu –pian, feat. Alex Man- bass şi Adi Tetrade- tobe. De la Art Tatum la Chick Corea, trecînd, în ordine aleatorie, prin Bill Evans sau Oscar Peterson, istoria pianului, în viziunea mai mult decît consacratului Marius Vernescu, între altele, cîștigător al Premiului I la Montreux Jazz Festival, în 2002. Intrarea este 25 de lei/pers. (achitat în avans, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485) sau 30 de lei (în ziua evenimentului).

Duminică, 17 iulie

În True Social Club, de la ora 22:00, cântă PierdeVară, o nouă trupă ce abordează genurile pop rock si brit pop. Infiinţată în anul 2012, formaţia este alcătuită din tineri muzicieni, care au învăţat în trei veri că "timpul pierdut făcând ceea ce îţi place este de fapt timp câştigat". Intrarea este liberă.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră