Turneu Poem Balkanik: Țăndărică & Marius Preda feat. Anne Ducros

10 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Turneu Poem Balkanik: Țăndărică & Marius Preda feat. Anne Ducros

În luna martie, e programată o serie de concerte susținute de Poem Balkanic, proiect muzical de esență multiculturală, care interpretează la diferite instrumente - țambal, vibrafon, acordeon, vioară, pian, nai, chitară - muzică cu accente arhaice, accesibilă unui public universal. Formula de bază a proiectului este compusă din Ovidiu Lipan Țăndărică și Marius Preda, cărora li se alătură Anne Ducros, una dintre cele mai apreciate si premiate cântărețe de jazz din Franța, supranumită de critica de specialitate "the white Ella".

Dragoste profundă pentru muzică
Pe Ovidiu Lipan și Marius Preda i-a adus împreună în acest proiect inedit, dragostea profundă pentru muzică. Unul dintre ei a învățat să meargă sprijinindu-se de instrumentele muzicale din casă, iar celălalt a primit cadou la vârsta de patru ani, un țambal, fiind vrăjit de sunetul lui. Aceste întâlniri foarte timpurii cu instrumentele muzicale aveau să le marcheze destinele, unul dintre ei devenind cel mai tânăr toboșar al generației sale și cel mai important percuționist român, iar celălalt integrând țambalul în componența unui proiect internațional de jazz. Ambii sunt în egală măsură virtuozi și dăruiți cu un imens talent.

Spectacol muzical irepetabil
Concertele de jazz, bosanova și world music ale proiectului vor avea loc pe 18 martie, Berăria Valhalla – Bacău, 19 martie, Club No Limit – Buzău, 24 martie, Deane’s Pub – Brașov, 25 martie, Hanu Ancuței - Tupilați, Neamț și 26 martie, Club Phoenix – Constanța. Maniera de interpretare și improvizația creatoare a fiecărui act artistic în parte, fac din Poem Balkanic un spectacol muzical irepetabil, proaspăt și inedit la fiecare reprezentație. Biletele vor fi puse în vânzare la cluburile respective.   anne ducros

Alte stiri din Muzica

Ultima oră