Tudor Gheorghe pregăteşte spectacolul TOT DEGEABA

25 Oct 2016 | scris de Alex Revenco
Tudor Gheorghe pregăteşte spectacolul TOT DEGEABA

Tudor Gheorghe pregăteşte spectacolul Tot Degeaba

Într-o ţară a confruntărilor permanente şi a neajunsurilor, un singur mesaj reuşeşte să îi cutremure şi în acelaşi timp să îi adune într-un singur loc pe românii care nu şi-au pierdut speranţa şi trăiesc la intensitate maximă emoţiile puternice transmise în cadrul unui act cultural vertiabil de unul dintre cei mai valoroşi oameni de cultură din România: Tudor Gheorghe.

Pe 22 decembrie, la Sala Palatului, de la ora 19:00, maestrul revine, după un an de pauză, cu Tot Degeaba. Este, probabil, cel mai complex, cel mai complet şi cel mai dramatic mesaj social exprimat pe o scenă de la Revoluţie încoace. El are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat "Mie-mi pasă", realizat în memoria martirilor de la Timişoara şi a tuturor victimelor Revoluţiei din decembrie 1989.

Anul trecut, Tudor Gheorghe a decis ca acest spectacol să nu mai aibă loc. Anul acesta, pe 22 decembrie, la Sala Palatului, de la ora 19:00, revine cu „strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit de noua nomenclatură a comunismului cu faţă capitalistă, într-un timp istoric numit eufemistic tranziţie”. „Drumul pe care eu am încercat să merg este acela al culturii profunde. Cum spunea un prieten de-al meu, la spectacole vine <>. TOT DEGEABA este un concert ca România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă! Regret enorm de mult că am atâtea de adăugat. Acest spectacol nu-l voi mai face când voi considera că nu mai e nimic degeaba... Eu protestez împotriva mitocăniei, prostului-gust, a incompetenţei, a inculţilor, a emigrării pe scara socială...", mărturiseşte Tudor Gheorghe.

TOT DEGEABA, scris cu majuscule şi pronunţat cu vehemenţă, nu este doar un spectacol. Este actul public de acuzare a tuturor infractorilor care s-au perindat la cârma ţării în ultimii 26 de ani. Niciodată n-a fost mai potrivit acest mesaj decât acum, când, Tudor Gheorghe vrând parcă să-l ilustreze, pe scena politică se încaieră toată lumea cu toată lumea. TOT DEGEABA însă - şi aici se insinuează mesajul de speranţă! -, tot degeaba se bat, pentru că lumea, în sfârşit, s-a prins: minciunile se bat între ele, iar adevărul jafului naţional iese la suprafaţă ca untdelemnul.

Biletele au fost puse în vânzare şi se găsesc pe www.tudor-gheorghe.ro şi la casa de bilete a Sălii Palatului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră