Tudor Gheorghe anunță Toamna Simfonic

11 Iul 2016 | scris de Alex Revenco
Tudor Gheorghe anunță Toamna Simfonic

Spectacolul, în variantă înbunătățită, va avea loc pe 26 octombrie, la Sala Palatului

„Pentru 20 de poeme, trebuie să găsesc minimum 50, din care încep să tai”

Toamna Simfonic s-a construit în urma unor studii îndelungate, după ce Tudor Gheorghe a citit tot ce s-a scris în poezia românească, realizand apoi o selecție inedită „Construcția spectacolului este dificilă. Nu găsești trei poeme, le pui pe muzică și gata concertul! Eu, ca să fac un spectacol care cuprinde 20 de poeme, trebuie să găsesc minimum 50, din care încep să tai. Și acesta este cel mai dureros lucru, dar așa se construiește...”.

"Nu erau televizoare, aveam doar cărți să citim"

Cum arată toamna copilăriei lui Tudor Gheorghe? „Toamna copilariei mele înseamnă culesul porumbului, serile în care depanușam și apoi ne jucam de-a valma printre știuleți. Satul meu, Podari, fiind așezat pe dealuri, nu exista o gospodărie făra să aibă vie. Era o bucurie foarte mare să plecăm în căutarea strugurilor uitați de culegători prin vii. Toate acestea mi-au marcat copilăria, la modul pozitiv. Partea neplăcuta a toamnei copilăriei mele este drumul către școală prin noroaie, ploile lungi și plictisitoare, când nu aveam ce să facem. Nu erau aparate de radio sau televizoare, aveam doar cărți să citim”.

Toamnă dulce cu buchete muzicale complexe

În ultimele decenii, Tudor Gheorghe și-a creat bunul obicei de a ne răsfăța cu “Anotimpurile poeziei românești ”. Fiecare anotimp a fost celebrat alături de sute de mii de spectatori. Iată că pe 26 octombrie, “olteanul absolut” revine, la Sala Palatului, cu o variantă imbunatățită a spectacolului Toamna Simfonic. Precum un vin de colecție, Toamna simfonic a devenit din ce in ce mai bună, odată cu trecerea timpului. După 15 ani, Tudor Gheorghe ne va propune o toamnă dulce cu buchete muzicale complexe pe care publicul, după ce o va degusta, o va păstra în colecția sa de amintiri.

Biletele au prețuri între 107 și 197 de lei

Din respect pentru artist și pentru spectatori, după ora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. După începerea concertului, locurile își pierd valabilitatea. Trebuie luate în cnsiderare traficul rutier aglomerat și locurile reduse de parcare din zona Sălii Palatului. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis. Copiii peste 7 ani plătesc bilet întreg. Biletele au prețuri între 107 și 197 de lei (VIP- 227, Golden VIP- 247 de lei) și se pot achiziționa de la Sala Palatului, de pe site-ul oficial www.tudor-gheorghe.ro și artascenei.ro/tudor-gheorghe-toamna-simfonic.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră