Tudor Gheorghe aduce Toamna în toată ţara

07 Sep 2016 | scris de Alex Revenco
Tudor Gheorghe aduce Toamna în toată ţara

6, 7, 8... sunt localităţile unde menestrelul se va opri cu turneul său, „Toamna Simfonic”, prevăzut iniţial în şase oraşe.

Încă două oraşe, la cererea publicului
După ce şi-a anunţat călătoria muzicală, măria sa, publicul, a votat şi s-a ales ca Timişoara să fie al şaptelea oraş pe harta turneului. Numărătoarea nu s-a oprit în Banat! Cum după şapte vine opt, iată că Botoşani este al optulea oraş, unde spectacolul aniversar „Toamna Simfonic” se va auzi, pe 14 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”. Acolo, Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani.

Datele întregului turneu
Vă reamintim că trubadurul va începe strânsul recoltei artistice pe 3 octombrie, la Teatrul Naţional – Marin Sorescu din Craiova. Urmează Constanţa, pe 7 octombrie (la Casa de Cultură a Sindicatelor). Pe 10 octombrie, „Toamna Simfonic” va fi la Opera Naţională din Iaşi, pe 13 octombrie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, pe 14 octombrie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, pe 17 octombrie – la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, pe 26 octombrie – la Sala Palatului din Bucureşti şi pe 7 noiembrie – la Sala Filarmonicii din Timişoara.

Purtător de Românie
„Tudor Gheorghe are, în ciuda rafinatei sale tehnici, o simplitate neaoşă, o simţire pură şi pământească pe care i le dă simbioza cu trecutul şi prezentul inimii acestui popor... Tudor Gheorghe este un purtător de Românie, spun românie ca un adjectiv, în care, cum chiar cântecele sale o spun, intră şi omenia, şi hărnicia”, spunea filologul şi filosoful George Pruteanu.

Biletele la agenţiile sălilor din fiecare oraş
Ce va urma după turneul „Toamna Simfonic”? Fiind „olteanul universal” cu multe premiere în viaţa sa (de artist), e greu de spus. Deocamdată, vă putem deconspira doar un titlu de afiş a ceea ce va urma:„Vă dau un an din viaţa mea”. Restul e doar... Tudor Gheorghe, trubadurul care recompune paradisul pierdut al artei din timpurile ei de aur, reîmpăcând poezia cu muzica. Biletele se găsesc la agenţiile sălilor din fiecare oraş unde are loc spectacolul, iar pentru cel din Bucureşti - de la Sala Palatului şi de pe site-ul oficial www.tudor-gheorghe.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră