Trăiască undergroundul ! Astăzi începe DBE 2016

18 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
Trăiască undergroundul ! Astăzi începe DBE 2016

În spațiile Ryma din Cetatea Alba Iulia, între 18 și 20 auguat se desfășoară o nouă ediție Dark Bombastic Evening, cel mai tare festival underground din România.

DBE- platformă atipică ce susține Spiritul Underground

Din prezentarea evenimentului aflăm că DBE este o platformă atipică care susține Spiritul Underground, exprimarea artistică variată și de calitate, libertatea de opinie, deschiderea la nou și nestandardizat, bunul simț, decență în tot și toate. Din întreaga lume și din toate colțurile țării, în luna august se strâng la Alba Iulia cei care rezonează cu acest spirit. Nu sunt foarte mulți dar, trebuie remarcat caracterul special al celor care aleg, an de an, să fie martori la Alba Iulia.

Program Dark Bombastic Evening 7

Joi 18 august
Nightwaves
Batushka
Hamferd
Universe 217
Hemelbestormer
Barren Earth
Jess And The Ancient Ones

Vineri 19 august
Blackhearts (proiecție film)
Crippled Black Phoenix
Death In Rome
Theodo Bastard
Spiritual Front
Spurv
King Dude
Fjord

Sâmbătă 20 august
Nightwaves
Dodheimsgard
Vemod
In The Woods...
Virus
Throes Of Dawn
Ghost Bath
Sylvaine

Totul este nișat, pentru un public care știe la ce vine
Tăticul DBE, Cătălin Doru (implicat în toate proiectele DonisArt, KRUNA și Kogaionon) a spus recent (pentru theintermission.ro) esența fenomenului DBE: „ în România se pot asculta şi altfel de muzici decât cele ştiute...Am dorit să stabilim o punte de legătură între artişti, spectatori şi aceste curente muzicale nişate, nepromovate de nimeni până atunci ca main activity, dar pe care le consideram interesante pentru cei ce doresc să asculte/vadă şi altceva. ..Totul este nişat şi pentru un public care ştie la ce vine sau chiar doreşte să descopere ce e DBE.. În condiţiile în care nu vin trupe mari, trupe cu care ai crescut sau le-ai auzit/văzut pe la TV, e chiar un mare sacrificiu...E al naibii de greu dar posibil, dacă există dorinţa şi rezonezi cu spiritul underground, cel puţin cel construit de DBE. Nu am cum să nu-i respect pe aceşti temerari prezenţi la DBE şi să le mulţumim (în numele celor ce gestionăm DBE) pentru susţinere. Vine cine vrea, simte şi poate. Noi vom fi acolo, toţi sunt bineveniţi şi ne străduim să evităm, pe cât putem, dezamăgirile”.

250 de lei- abonamentul pentru trei zile
Pe perioada festivalului, DBE găzduiește expozițiile lui Costin Chioreanu- There Is A Place Called Home și Miluță Flueraș- OuterLights. Mai multe amănunte la www.darkbombasticevening.com. La Dark Bombastic Evening, organizat de DonisArt, nu se acordă acreditări, nu se dau invitații, nu sunt concursuri. Biletul de o zi este 150 de lei iar abonamentul (pentru trei zile) -250 lei. Victimele tragediei din 30 octombrie 2015, Colectiv, au acces gratuit.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră