Topul celor mai buni toboșari din lume. Primii doi nu mai sunt printre noi.

05 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Topul celor mai buni toboșari din lume. Primii doi nu mai sunt printre noi.

Englezul John Bonham, locul 1 în topul publicat ieri de revista Rolling Stone, a făcut parte din legendarul grup Led Zeppelin, care, s-a și desființat după dispariția sa, în 1980. Este considerat muzicianul care a schimbat decisiv modul de a cânta la tobe în rockul mondial. Pe locul 2, alt englez, Keith Moon de la The Who, rămas în memoria tuturor drept cel mai feroce toboșar din toate timpurile dar și cel care realmente orchestra piesele, ca un muzician dintr-o orchestră. A plecat dintre noi în 1978, în vârstă de 31 de ani.

Tot un britanic e și pe locul 3, supertalentatul Ginger Baker care s-a remarcat în primul și cel mai bun power trio din istorie, Cream, unde a cântat alături de Eric Clapton și Jack Bruce. A urmat o scurtă perioadă cu Blind Faith, după care și-a format propriul grup, Baker Gurvitz Army, un combo de jazz. A mai colaborat cu Public Image Limited (cu Johnny Rotten de la Sex Pistols) și Masters of Reality.

Când a venit la Rush, în 1974, canadianul Neil Pearl „spărgea” tobele, în maniera Keith Moon, după care, cu trecerea anilor, a devenit cel mai precis și cel mai meticulas toboșar din lume. Pe locul 4 este americanul Hal Blaine, cel mai titrat toboșar din toate timpurile, prezent pe150 de piese intrate în Top 10 și în 40 de melodii ajunse pe locul 1. Celebru muzician de studio în anii 60 și 70, Blaine a cântat cu o mulțime de muzicieni și grupuri, de la Frank Sinatra sau Ronnets la Beach Boys, de la Elvis Presley sau Supremes la Simon & Garfunkel. Iată întregul clasament, Top 100, din Rolling Stone.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră