Teodora Enache a lansat „Sânzienele”

27 Iun 2017 | scris de Alex Revenco
Teodora Enache a lansat „Sânzienele”

Cu prilejul sărbătorii Sânzienelor (sau Drăgaica), artista Teodora Enache revine cu o piesă nouă în care încearcă să adune o parte din esența acestei zile magice.

Cu o instrumentație amplă, inflexiuni în egală măsură jazz și ambientale și o interpretare vocală într-un crescendo răvășitor, „Sânzienele” este o veritabila cale către un alt tărâm, unul în care timpul, șerpuind printre repere sacre, curge într-un ritm diferit. ’Cântand Sânzienele, înfăptuiesc un ritual prin care ajung într- un spațiu magic,unde timpul stă pe loc. Un spațiu în care porțile cerurilor se deschid…trebuie doar să ști a le privi. Un spațiu de care știu că îmi este dor, iar prin muzică îl pot accesa. Le mulțumesc muzicienilor care m -au acompaniat în această călătorie unică” a spus Teodora.

 Înregistrările noii piese au avut loc la Real Sound & Vision, inginer de sunet Victor Panfilov, în formula Teodora Enache – voce, Marius Pop – chitară, Gyergyai Szabolcs – bass, Marcel Moldovan – tobe,  Adrian Stoenescu- pian, Alexandru Arcuș- sax.

 Într-o carieră care se întinde pe mai bine de 20 de ani, Teodora Enache s-a reinventat permanent, abordând jazz-ul și world music în maniere din ce în ce mai speciale. Celebrul fondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun (care urma ulterior să devină mentorul său), declara, după ce a ascultat-o pe Teodora cântând, că a simțit aceeași bucurie și vitalitate ca atunci când a auzit-o pentru prima dată pe Ella Fitzgerald. În prezent ea pregătește spectacolul „Profetul”, bazat pe cartea cu același nume de Kahlil Gibran, care va avea premiera la toamnă.

Teodora Enache-Sânzienele

https://www.youtube.com/watch?v=P_DauoNWChQ&feature=youtu.be

Pentru difuzare, piesa in format wav si mp3

https://goo.gl/dNtd9o

Alte stiri din Muzica

Ultima oră