Studioul unde înregistra Sex Pistols desemnat clădire de patrimoniu

24 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Studioul unde înregistra Sex Pistols desemnat clădire de patrimoniu

Între 1975 și 1977, pe Denmark Street nr. 6-7 din cartierul londonez Soho, cei de la Sex Pistols aveau la parter propriul studio de înregistrări iar la etaj locuiau chitaristul Steve Jones și bassistul Glen Matlock. Clădirea, construită în secolul al XVII- lea, a fost desemnată alaltăieri clădire de patrimoniu gradul II de agenția guvernamentală Historic England.

Clădire protejată de guvernul britanic
Pe pereții din interiorul clădirii se păstrează și astăzi graffitti-urile desenate de solistul John Lydon (pe atunci, Johnny Rotten). În Marea Britanie, clădirile de patrimoniu sunt considerate de importanță națională și se bucură de o protecție suplimentară, din partea guvernului, când e vorba de lucrări de sistematizare. În urma evaluării, clădirea unde înregistra Sex Pistols (construită între anii 1686 to 1691) a intrat în National Heritage List for England.

Punk, parte importantă din cultura Angliei
Posy Metz, consilierul în probleme de listări de la English Heritage Corporations, a declarat: „Scopul acestor listări este de a evidenția și proteja clădirile de importanță istorică și culturală iar eu consider că muzica punk este cu adevărat o parte importantă din istoria și cultura noastră iar listarea clădirii unde a înregistrat Sex Pistols este un mod de a recunoaște acest fapt. ”

Edituri, case de discuri, studiouri 
Denmark Street a jucat, deasemenea, un rol important în muzica britanică, nu numai pentru Sex Pistols. În secolul XX, clădirile din strada respectivă au găzduit numeroase edituri, case de discuri, studiouri de înregistrări. În anii 60 și 70, David Bowie, Jimmy Page, The Kinks, Elton John și nenumărați alți artiști frecventau studiourile situate pe Denmark Street.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră