S-a infectat intenționat cu COVID-19, ca să nu se vaccineze, și a murit. Fiul ei accuză mișcarea antivaccin

20 Ian 2022 | scris de A.V.
S-a infectat intenționat cu COVID-19, ca să nu se vaccineze, și a murit. Fiul ei accuză mișcarea antivaccin

Hanka Horká, o cântăreață din Cehia în vârstă de 57 de ani, a murit din cauza COVID-19. Vedeta, care făcea parte dintr-o formație cunoscută în Cehia, a decis să se infecteze intenționat cu COVID-19, ca să nu se vaccineze împotriva coronavirusului, relatează La Repubblica. Fiul ei spune acum că mișcarea antivaccinistă „a ucis-o”.

Hanka Horká a scris într-o postare pe Facebook, în 14 ianuarie, că s-a infectat cu varianta Delta pentru că astfel va putea trăi fără restricții.

„Viața este aici pentru mine și pentru tine”, a scris ea, invitându-și fanii să facă același lucru.

Vedeta a povestit că a rămas în mod voluntar în contact prelungit cu unii dintre membrii familiei sale care au fost testați pozitiv la COVID-19, dar că acum a depășit boala și că acum poate merge la teatru și la saună și își poate relua viața socială.

În câteva zile, însă, starea ei de sănătate s-a deteriorat și femeia a murit în urma infectării cu COVID-19.

Fiul ei, Jan Rek, de asemenea muzician și memru al trupei din Cehia, spune că mama lui a fost ucisă de mișcarea antivaccinistă, care a convins-o să refuze vaccinul anti-COVID.

„Și-a bazat toate argumentele pe teoriile voastre. Vă disprețuiesc!”, a scris Rek într-un comentariu pe Facebook, pe care l-a șters însă între timp.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră