Remix Survolaj, istoria grupului timişorean pe TVR 3 !

15 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Remix Survolaj, istoria grupului timişorean pe TVR 3 !

Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 23.00, la TVR 3, descoperiţi povestea unei formaţii rock care a făcut furori în primii ani de după decembrie 1989, realizată de Doru Ionescu. „Ei nu mai cântau, ei erau muzica, tot corpul lor cânta, tot corpul lor era într-o stare de creaţie, toată fiinţa lor şi sufletul şi mintea şi fiecare celulă din trup.” spunea, în acei ani, Florian Pittiș.

Survolaj, cap de afiş 

După un prim premiu la festivalul buzoian Top T, cel mai important concurs de gen la nivel național, a urmat primul festival internațional de la noi, Rock ’91 (când au concertat în premieră și Phoenix), iar anul următor un concert la Arenele Romane, cu Survolaj singuri pe afiș, în postură de mare formaţie. Succesele au continuat până în 1994, în paralel cu lansarea a două discuri.

Ultima soluţie a fost despărţirea

Timișorenii au revenit spectaculos în câteva concerte, în componența inițială, culminând cu recitalul de la „Stufstock” (2007). Hitul „Cel mai iubit dușman al meu” a fost însoțit mai apoi și de un clip, dar următorul video s-a dovedit a fi și cântecul de lebădă - „Ultima soluție” (cu Ștefan Czifrak la bass). O poveste cu final brusc și nu tocmai fericit pentru numeroșii fani, dar atât de frumoasă, reeditată împreună cu Daniel Silvian Petre – solist vocal, Zsolt Szabo - chitară, Cătălin Teodorescu - bas şi Levente Molnar – tobe.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră