Pussy Riot, videoclip despre corupția din Rusia

08 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
Pussy Riot, videoclip despre corupția din Rusia

Pussy Riot, videoclip despre corupția din Rusia

Cel mai nou videoclip al trupei punk rock Pussy Riot, „Ceaika”, e o satiră la adresa mentalităţii din Rusia faţă de corupţie. Mesajul clipului este transmis prin discursul părintelui faţă de fiul său, despre ce trebuie să faci pentru a fi un om de succes în Rusia condusă de Vladimir Putin. În clip apare lidera grupului Pussy Riot, Nadejda Toloconicova, îmbrăcată în uniformă, în rolul procurorului Ceaika.

Legături cu mafia rusă
Clipul, ce prezintă secvențe în care dușmanii regimului sunt torturați și omorâți, sugerează că ar exista legături între familia procurorului general rus Iuri Ceaika şi mafia rusă. Mai trebuie adăugat faptul că trei Pussy Riot, Nadejda Toloconicova, Maria Aliohina și Ecaterina Samuțevici au fost condamnate în 2012 la închisoare... în timpul mandatului lui Iuri Ceaika, ca procuror general al Rusiei. Alte două au reușit să se refugieze în Occident.

Rugăciune punk în catedrală
După cum se știe cele trei au fost închise pentru că au dansat în faţa altarului Catedralei Iisus Mântuitorul din centrul Moscovei și au făcut un clip (cu imagini din biserică) intitulat "Rugăciune punk: Maica Domnului, scapă-ne de Putin!". Au fost închise pentru "huliganism și incitare la ură religioasă" iar patriarhul Kiril al Rusiei a spus atunci că cele trei "au săvârşit lucrarea diavolului".

Condițiile inumane din închisori
Nadejda a rămas „pe baricade” și împreună cu Maria colaborează la site-ul MediaZone în care sunt făcute publice condițiile inumane din închisorile din Rusia, cu uneori și 40 de deținuți într-o singură încăpere. Deasemenea cele două Pussy Riot (care au făcut doi ani de pușcărie) au dezvăluit opiniei internaționale faptul că, în Rusia, dacă nu ești de acord cu regimul Putin, ajungi la închisoare unde se consideră că ai...probleme mentale.Cu un avocat bun, după două luni de detenție, Ecaterina Samuțevici a fost eliberată pe motiv că nu a participat la "rugăciunea punk", fiind arestată imediat după ce a intrat în catedrală.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră