Peste câteva zile, vine Corul Armatei Roşii!

03 Oct 2016 | scris de Alex Revenco
Peste câteva zile, vine Corul Armatei Roşii!

Cei care vor lua parte la concertele Corului Armatei Roşii Alexandrov vor asculta live, „Kalinka”, „Katiusha”, „Razboiul sfânt”, dar şi prelucrări corale ale celor mai îndrăgite hituri Beatles şi Queen .

Ultimele bilete pentru spectacolele programate pe 8 octombrie la Constanţa şi 9 octombrie la Bucureşti pof fi încă achiziţionate de pe startickets.ro şi bilete.ro. Corul Armatei Roşii Alexandrov se mândreşte cu 88 de ani de activitate neîntreruptă şi nenumărate concerte susţinute în peste 60 de ţări. Iată câteva elemente inedite din îndelungata carieră:
-În 1990, Corul a fost invitat în cadrul concertului “The Wall”, susţinut de Roger Waters pentru a celebra căderea zidului Berlinului. În cadrul evenimentului Corul Armatei Roşii Alexandrov a interpreatat piesa “Bring The Boys Back Home”
-În anul 2004 a cântat la Vatican, în prezenţa Papei Ioan Paul al II lea, care a acordat Ansamblului binecuvântarea sa.
-În 2007 Corul Alexandrov a concertat la sediul Alianţei Nord Atlantice din Bruxelles.

Corul Armatei Roşii Alexandrov, cel mai mare ansamblu artistic al forţelor armate ruseşti, a luat fiinţă pe 12 octombrie 1928, zi în care a concertat pentru prima oară, chiar la Casa Centrală a Armatei Roşii. Dacă la data respectivă ansamblul număra doar 12 membri, la jumătatea anilor ‘’30 din ansamblu făceau parte nu mai puţin de 300 de persoane. Prin denumirea sa, Ansamblul îl omagiază pe fondatorul său Alexander Alexandrov. Compozitor şi profesor la Conservatorul din Moscova, acesta şi-a legat destinul de cel al grupului timp de 18 ani. “Frâiele” au fost apoi preluate de fiul acestuia, Boris Alexandrov, care a condus Corul vreme de 41 de ani.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră