Noul clip Beatles “While My Guitar Gently Weeps”

04 Iul 2016 | scris de Alex Revenco
Noul clip Beatles “While My Guitar Gently Weeps”

The Beatles’ Apple Corps Ltd. a încheiat un parteneriat cu Cirque du Soleil pentru producția noului videoclip “While My Guitar Gently Weeps” (LOVE Version).

The Beatles LOVE by Cirque du Soleil- 10 ani

Videoclipul emblematicei piese Beatles, compusă de George Harrison, prezintă o nouă interpretare realizată special pentru a marca aniversarea de 10 ani a show-ului The Beatles LOVE by Cirque du Soleil, de la The Mirage Hotel & Casino, Las Vegas. Lansarea videoclipului concide și cu un alt moment de referință pentru Beatles, piesele lor depășind un milliard de ascultări de la lansarea globala pe platformele de streaming a întregului catalog, în urmă cu șase luni.

Clip fără imagini computerizate

Regizat de Dandypunk, André Kasten și Leah Moyer, videoclipul “While My Guitar Gently Weeps” (LOVE Version) scoate în evidență noi elemente artistice ale interpretării din cadrul show-ului LOVE. Videoclipul îmbină armonios ilustrațiile realizate manual de Dandypunk și interpretarea Eirei Glover din cadrului show-ului LOVE. Toate efectele au fost realizate utilizând capturi live ale mapping-ului, fără imagini computerizate (CGI).

În memoria celor doi George

Videoclipul onorează memoria lui Sir George Martin (producatorul grupului Beatles) și a lui George Harrison (foto). Noul aranjament și sesiunea de înregistrari de la Air Studios, realizate in 2006 pentru “While My Guitar Gently Weeps” (LOVE Version), reprezintă ultimele lucrări din cariera de peste cinci decade a legendarului Sir Martin. “While My Guitar Gently Weeps” (LOVE Version) se regăsește pe coloana sonoră a spectacolului The Beatles LOVE by Cirque du Soleil a cărui premieră a avut loc pe 30 iunie 2006.

Spectacol aniversar

O productie unică și inovatoare, ce a primit o unanimă apreciere din partea criticilor, The Beatles LOVE by Cirque du Soleil s-a transformat, la cea de-a zecea sa aniversare, într-o experiență scenică și mai dinamică. Noua scenografie, costumele, coreografia, efectele audio și vizuale spectaculoase și coloana sonoră remasterizată au transformat spectacolul LOVE într-o experiență mai captivantă ca niciodată. De la debutul show-ului, în 2006, The Beatles LOVE by Cirque du Soleil s-a jucat în fața a peste 8 milioane de spectatori. Pe 14 iulie, anul acesta, LOVE va beneficia de un spectacol aniversar. Vezi mai jos noul videoclip “While My Guitar Gently Weeps” (LOVE Version).

Alte stiri din Muzica

Ultima oră