Nicolas Simion Trio lansează noul CD, „Romanian Impressions”

01 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Nicolas Simion Trio lansează noul CD, „Romanian Impressions”

Iubitorii de jazz din Brașov au un motiv de bucurie. Nicolas Simion Trio lansează, duminică 3 aprilie, albumul „Romanian Impressions”, în cadrul concertului „Jazzy spring”, în sala Patria, . Noul CD este produs de 7 Dreams, casa de discuri a saxofonistului german de origine romană Nicolas Simion, care a înregistrat discul împreună Sorin Romanescu- chitară și Adi Stoenescu- keyboards.

Premii în Austria și Germania
Nicolas Simion este unul dintre puţinii muzicieni români din generaţia sa, care a ramăs credincios jazz-ului românesc şi care a reuşit să-şi găsească drumul în scena jazz-ului contemporan european, ducând mai departe ideile şi experienta „generaţiei de aur” a jazz-ului autohton (începută în anii 50-60 prin Jancsy Körössy, Richard Oschanitzky, Marius Popp, Dan Mândrilă, Johnny Raducanu, Eugen Gondi şi mulţi alţii). Este laureat al premiului „Theodor Körner Förderpreis“ (1995) și al Premiului pentru improvizație în jazz, acordat de Radiodifuziunea Germană (2015).

De la Sarmalele Reci la Mircea Tiberian
Cunoscut chitarist, improvizator, compozitor și sound designer, Sorin Romanescu este un muzician de jazz, care activează însă în domenii muzicale colaterale, precum muzica contemporană sau muzica pentru dans contemporan. De-a lungul carierei a abordat mai multe genuri muzicale, rock, blues sau folk, dar și muzică pentru spectacole de dans contemporan și film. Printre aparițiile discografie ale artistului se numără: „Țara te vrea prost“(1995) – cu Sarmalele Reci; „Pe vale“ (2002) – cu Maria Răducanu și Vlaicu Golcea; „Being Green“ (2009) – cu Ruxandra Zamfir și Mircea Tiberian; „Live in Bucharest“ (2011) – cu Cristian Soleanu, Vlaicu Golcea și Vlad Popescu; „Colinde și Povești de Crăciun“ – cu Luiza Zan.

Sounds Affairs
Adi Stoenescu a studiat pianul cu Marius Popp şi a fost fascinat de sunetul orgii Hammond şi de muzica organiştilor Jimmy Smith, Larry Young, Larry Goldings sau Brian Charette. Colaborează cu muzicieni ca Cyfer, Claudiu Purcărin, Alex Man, Sorin Romanescu, Cătălin Millea, Tavi Scurtu şi experimentează forme de expresie improvizată de la blues, funk sau fusion până la jazz traditional. Are un nou proiect intitulat Sound Affairs, alături de solista Ruxandra Zamfir și saxofonistul Mihai Iordache. Concertul, organizat la Brașov de „As Cult”, începe la ora 18.00 iar biletele sunt 25 de lei- intrare generală și 15 lei - pentru elevi, studenți, pensionari.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră