Membru al Academiei din Suedia: “Bob Dylan e nepoliticos şi arogant”

06 Dec 2016 | scris de Alex Revenco
Membru al Academiei din Suedia: “Bob Dylan e nepoliticos şi arogant”

Aşa cum a promis, Bob Dylan nu va participa la ceremonia de decernare a premiilor Nobel ce va avea loc pe 10 decembrie la Stockholm, în schimb el a trimis un text “ce urmează să fie citit la banchet” a anunţat ieri fundaţia Nobel.

Mai mult, legendara interpretă rock Patti Smith va cânta compoziţia lui Dylan “A Hard Rain’s A-Gonna Fall” la ceremonia de la Stockholm, ce are loc în aceeaşi zi cu banchetul. Pe 16 noiembrie, Dylan a spus că nu va veni la ceremonie având, în acea perioadă, „alte obligaţii de onorat ce au fost stabilite cu mult timp în urmă”.

Academia Suedeză a declarat că respectă decizia lui Dylan dar e “anormal ca un laureat al premiului Nobel să nu vină la Stockholm să-şi ridice premiul”. Scriitorul Per Wastberg, membru al Academiei din Suedia a afirmat că Dylan este „nepoliticos şi arogant”.

În fiecare an, ceremonia de decernare a premiilor are loc pe 10 decembrie, ziua când a încetat din viaţă Alfred Nobel, industriaş, inventator şi filantrop suedez. Valoarea premiului Nobel este de 8 milioane de coroane, aproximativ 870.000 de dolari.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră