Mâine, la un ceai, povestea bossa-novei

29 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Mâine, la un ceai, povestea bossa-novei

Joi, 30 iunie, la Ceainăria La un Ceai, cântă Gabriela Costa– voce, percuție, Vlad Gălățianu – chitară, voce, Alex Man – contrabas

Un alt fel de a cânta samba

....sau despre momentul de inceput in care Joao Gilberto- inovatorul noului ritm și stil de a cânta la chitară, Antonio Carlos Jobim- melodie și armonie și Vinicius de Moraes – text poetic, se vor întâlni pentru a crea unul dintre cele mai frumoase genuri muzicale care va ajunge în oricare colț de lume, încântându-l.O călătorie- poveste „cu cântec”, parfum de istorie și „istorioare” despre un alt fel de a cânta samba, despre o nouă atitudine.

Tempo de amor

Cine nu a descoperit până acum miracolul muzicii braziliene, are un binecuvîntat prilej să o facă, ascultând și bucurîndu-se de discul „Tempo de amor”, realizat de Gabriela Costa și Alex Man la Soft Records. Cei doi dăruiţi interpreţi români încearcă să lanseze prin argumentele artei lor o amplă punte către îndepărtata ţară din America Latină, Brazilia. „Ascultîndu-i şi reascultîndu-i pe Gabriela Costa, pe Alex Man, ajungi să nutreşti convingerea că ei au fost născuţi şi nu făcuţi pentru bossa nova, pentru samba, pentru choro, specii muzicale cu care cei doi se identifică afectiv şi profesional în totalitate.” spune Florian Moșu' Lungu. Vezi mai jos Gabriela Costa & Alex Man - Tempo de amor (Making Of)

Alte stiri din Muzica

Ultima oră