Mâine începe, Bucharest Jazz Festival

02 Iul 2017 | scris de Alex Revenco
Mâine începe, Bucharest Jazz Festival

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cea de-a șasea ediție a festivalului aduce la București, în perioada 3-9 iulie 2017, nume consacrate ale jazzului internațional, tinere talente, jurnaliști, teoreticieni, muzicieni și specialiști în jazz pentru concertele live din Piața George Enescu și evenimentele conexe de la ARCUB.

Ca şi în ediția trecută, Bucharest Jazz Festival păstrează componența de evenimente de zi și de seară, completând programul cu întâlnirile de noapte. Festivalul include astfel, în 2017, evenimentele conexe de la ARCUB, desfășurate zilnic între 3 și 9 iulie, concertele live din Piața George Enescu (5-9 iulie) și, în premieră pentru publicul de jazz, Gabroveni Jazz Club de la ARCUB (4-9 iulie), rezervat live session-urilor și improvizațiilor de jazz. În fiecare seară, după concertele din Piața George Enescu, ARCUB invită artiștii și fanii festivalului la sediul din strada Lipscani 84-90 pentru întâlniri muzicale în cadrul Gabroveni Jazz Club.

Cele mai așteptate momente includ concertul muzicianului Stanley Jordan, nominalizat de patru ori la premiile Grammy, cu doi artiști de excepție ai jazzului european, bateristul Gábor Dörnyei și Kornél Horváth, votat în 2016 cel mai bun percuționist din lume. Ediția #6 prezintă colaborarea fără precedent dintre Branford Marsalis Quartet și Kurt Elling, deținători de premii Grammy, și concertul influentei percuționiste și compozitoare Marilyn Mazur, distinsă cu Jazzpar Prize. Nu în ultimul rând, ediția din acest an aduce un tribut stilurilor originale ale jazzului din secolul XXI cu o demonstrație de world music experimental în interpretarea percuționistului Joca Perpignan, din al cărui grup face parte pianistul Alon Yavnai, deținător a două premii Grammy.

Programul complet al festivalului, cu intrare liberă

http://www.bucharestjazzfestival.ro/program

Alte stiri din Muzica

Ultima oră