Joey DeMaio, despre noul turneu mondial Manowar: “Va fi apogeul turneelor noastre de până acum”

16 Dec 2015 | scris de Alex Revenco
Joey DeMaio, despre noul turneu mondial Manowar: “Va fi apogeul turneelor noastre de până acum”

Cea mai zgomotoasă formaţie din lume- potrivit Guinness Book of World Records- Manowar porneşte anul viitor într-un amplu turneu mondial, intitulat "Gods And Kings“. Iniţial, în februarie 2016, Manowar avea programate şi două concerte în România, la Cluj şi Bucureşti, dar acestea au fost anulate. Cauza anulării, se pare că a fost numărul redus de bilete vândute. Amănunte despre turneul Manowar din 2016 în interviul următor, oferit de Magic Circle Entertainment site-ului mariustuca.ro.

Ce poţi spune despre “Gods And Kings World Tour 2016”, ce va începe pe 14 ianuarie 2016 ?
Joey DeMaio: Da, e greu de crezut ca mai sunt doar cateva saptamani! Suntem in ultima etapa a repetitiilor pentru acest turneu si suntem gata sa pornim in noul asalt mondial! Acum toata lumea, adica trupa si staff-ul, lucreaza fara incetare pentru ca fiecare componenta a acestei productii sa fie gata si sa fie in stare perfecta pentru acest turneu, ce reprezinta apogeul turneelor noastre de pana acum.

Poti sa dezvalui cate ceva din culisele pregătirii acestui turneu ?

Joey DeMaio: In momentul acesta, mii de articole sunt expediate catre Europa; ne ocupam de aspecte precum cazarea, mancarea si transportul pentru cei peste 100 de membri ai staff-ului nostru, care ni se vor alatura din lumea intreaga. Am adaugat foarte multe echipamente noi si amplificatoare, pentru chiar si mai multa putere decat pana acum. Cea mai mare parte a echipamentului nostru este fabricat la comanda, de aceea avem de a face cu un proces intens si indelungat, pentru ca totul sa fie gata la timp si in conformitate cu specificatiile noastre. Cei care au vazut productia din 2015 stiu ca am avut proiectii video, pe ecrane LED gigantice. Acum, video designer nostru a venit din Europa si ni s-a alaturat pentru a elabora noi elemente video, care ne vor acompania piesele. Ecranele cu LED vor fi mai mari si de rezolutie mai mare ca oricand – vor avea o suprafata de peste 150 m² si rezolutie de 6k. Aducem cea mai noua si mai buna tehnologie in fata fanilor nostri...

Spune-ne mai multe despre conceptul turneului. 

Joey DeMaio: Turneul anterior a celebrat albumul “Kings Of Metal MMXIV”. A fost o experienta extraordinara pentru fani, trupa si staff. Productia a fost ampla si a inclus elemente in premiera. A fost o experienta multi-media, cu secvente video ce faceau legatura intre piese, spunand povestea fanilor nostri si a vietilor noastre si inmagazinand energia de pe scena si de dincolo de ea. Cand am inceput sa planuim noul turneu am cazut de acord sa pastram ce a fost mai bun in turneul anterior, dar desigur sa facem adaugiri, pentru un rezultat diferit si mai amplu.

De ce “Gods And Kings”?
Joey DeMaio: Asa cum am spus deja, am decis sa pastram punctele forte din “Kings Of Metal MMXIV”. Si, desi pare greu de crezut, deja aniversam 10 ani de la lansarea albumului “Gods Of War:” albumul a fost lansat in 2007, dar am inceput sa lucram la el in 2006. Iar cea mai importanta intrebare a fost: cine ar trebui sa se alature regilor (“Kings”) in batalie? Iar raspunsul a fost: zeii razboiului (Gods Of War)! Asa a aparut conceptul “Gods And Kings”. Evident, “Gods And Kings World Tour 2016” va fi mai grandios decat turneul “Kings Of Metal MMXIV Word Tour”! Turneul din 2015 a fost amplu. Dar nimic nu se compara cu ceea ce veti experimenta in turneul din 2016!

Adică?

Joey DeMaio: Fara sa dezvalui prea multe, am aratat de curand catev preview-uri ale noii scene si va invitam sa le vedeti pe site-ul nostru si pe canalul nostru de You Tube. Cand veti vedea scena va veti simti transpusi intr-o alta lume: poate pe platoul unui blockbuster epic, ori in Roma sau Grecia antica, ori chiar in Valhalla. Exact asa cum v-ati astepta cand auziti titlul “Gods And Kings”! Veti experimenta muzica cu o energie innoita. Piesele vor fi tot ceea ce au fost pana acum si mai mult decat atat!

Pentru ca a venit vorba de piese, ce veţi cânta anul viitor ? Prin ce se va deosebi acest turneu de cel anterior şi la ce se pot aştepta fanii?

Joey DeMaio: Cum am zis deja, fanii se pot astepta la o productie uriasa, mult mai mare decat cea de anul trecut, cu multe surprize. Vom canta repere de pe “Kings Of Metal MMXIV” si de pe “Gods Of War” si multe alte melodii foare indragite. Nu iti pot spune toate detaliile, pentru ca nu ar mai fi o surpriza. Dar iti pot spune ca este un show pe care nu vrei sa il pierzi!

Manowar e o trupa care inoveaza mereu. Ati colaborat cu Orson Welles la inceputurile voastre, ati doborat mai multe recorduri, ati inregistrat o melodie in 18 limbi. Au mai ramas provocari si noi recorduri de atins pentru voi?

Joey DeMaio: Poti sa fii sigur ca da! Mereu ne fortam sa ne depasim limitele, sa facem totul mai bine, mai grandios si sa incercam noi lucruri. In acest turneu, de exemplu, vom avea o orchestra de tineret si doi artisti solo, care vor canta pentru fanii nostri in Stavanger (Norvegia), iar in Trollhättan (Suedia) vom avea in deschidere un cor de tineret – de fapt vor fi chiar doua coruri, reunite pentru aceasta ocazie. Este modul nostru de a incuraja si recompense elevii muzicieni pentru ca isi urmeaza vocatia si lupta pentru lucrul in care cred. Aceasta este esenta spiritului MANOWAR. Si, desigur, vor fi multe alte lucruri.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră