Jimmy Page și Robert Plant vor fi judecați de un juriu !

12 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Jimmy Page și Robert Plant vor fi judecați de un juriu !

Dacă Led Zeppelin a copiat sau nu „Stairway To Heaven” (de la piesa “Taurus” a grupului Spirit) va fi decis de către un juriu de specialiști, a hotărât un judecător american.

Un om nu poate decide care este adevărul
Urmașii chitaristului Randy California (compozitorul grupului Spirit) i-au dat în judecată pe cei doi „zepelini”, iar judecătorul de caz, Gary Klausner, a declarat: „cele două piese sunt aproape similare astfel încât un singur om nu poate decide care este adevărul. Este nevoie de un juriu de specialiști.” Într-un interviu, acordat înainte de a muri (în 1997), California a spus că nu are nici un dubiu că opera lui a fost furată. Anul trecut Page a declarat că afirmația lui California este ridicolă iar anul acesta a spus că nu a ascultat niciodată Spirit, înainte de a fi dat în judecată.

Doi ani la rând, Spirit a cântat în deschidere la Led Zep
Dar Michael Skidmore, care îl reprezintă pe California a sugerat că Page a putut să audă piesa cu pricina când Spirit a cântat în deschidere la Led Zeppelin , doi ani la rând, în turneele din 1968 și 1969. Apărarea grupului Led Zeppelin nu se bazează pe pretinsa similitudine între cele două piese ci pe faptul că acțiunea în justiție nu ar fi legală. Asta pentru că, în 1991, California ar fi spus (într-un interviu) „I-am lăsat să folosească începutul de la Taurus pentru cântecul lor, fără să-i dau în judecată”. Următorul termen este pe 10 mai, la Central District of California Court.

Alte piese Page & Plant suspecte de plagiat
Dazed & Confused – Dazed & Confused a cântărețului folk american Jake Holmes
How Many More Times- How Many More Years a lui Howlin' Wolf
Whole Lotta Love- You Need Love a lui Willie Dixon
The Lemon Song- Killing Floor a lui Howlin' Wolf
Bring it on Home- Bring it on Home a lui Willie Dixon
Since I've Been Loving You- Never a lui Moby Grape
In My Time of Dying – gospel tradițional....semnat Page/Plant/Jones/Bonham.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră