Jazz pe româneşte, cu Irina Sârbu şi Big Band-ul Radio

10 Apr 2017 | scris de Alex Revenco
Jazz pe româneşte, cu Irina Sârbu şi Big Band-ul Radio

Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, continuă seria de concerte Jazz pe româneşte, la Sala Radio, marţi, 11 aprilie, ora 19.00.

Invitată este solista Irina Sârbu, una dintre cele mai cunoscute voci ale genului pe scena muzicală din România. Deopotrivă actriţă şi solistă de jazz, Irina Sârbu s-a format sub îndrumarea unor muzicieni de calibru. A cântat la Festivalul Internaţional George Enescu, dar şi în cadrul unor evenimente internaţionale, la Londra, Stockholm, Paris sau Lisabona.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie I.L. Caragiale, secţia actorie, Irina Sârbu îmbină pe scenă talentul dezvoltat în facultate cu pasiunea şi înclinaţia artistică spre muzică şi mai ales spre jazz.

Câteva întâlniri i-au marcat decisiv legătura cu lumea jazz-ului. Pianistul şi compozitorul Andrei Tudor este cel care i-a „stârnit” dragostea pentru jazz şi alături de care a cântat în duo (pian şi voce), formulă ce a obţinut distincţia pentru debut, la Gala Premiilor de Jazz, în 2004. Un alt moment foarte important în evoluţia sa l-a reprezentat întâlnirea cu Anca Parghel, de la care a deprins multe lucruri ce au ajutat-o mai departe în dezvoltarea carierei sale muzicale.

Marius Mihalache a invitat-o apoi să lanseze împreună un album şi aşa s-a născut, în 2007, World Symphony. O serie de artişti români de jazz i-au influenţat drumul Irinei Sârbu – Marius Popp, Puiu Pascu, Marius Vernescu, Sorin Romanescu, Alex Man, Sorin Terinte, Mircea Tiberian, Petrica Andrei, Marius Mihalache, Arthur Balogh, Pedro Negrescu, Virgil Popescu, Alin Constantiu, Eugen Nichiteanu, Ciprian şi Tudor Parghel.

A fost aplaudată în cluburile de jazz din Bucureşti şi din ţară şi a participat la mai multe festivaluri şi evenimente în ţară şi în străinătate. Concertul de mâine seară poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Evenimentul va fi prezentat de Florian “Moşu” Lungu iar biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete a Sălii Radio.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră