Încă patru trupe de top ajung la Gărâna Jazz Festival

06 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Încă patru trupe de top ajung la Gărâna Jazz Festival

Yuri Honing Acoustic Quartet, Enrico Rava Quartet, Kari Ikonen Trio și Magnus Öström Band completează afişul Gărâna Jazz Festival XX, ce va avea loc între 7 și 11 iulie. În vârful munților Semenic din Caraș-Severin, 22 de trupe vor evolua pe trei scene, timp de cinci zile de concerte în cadrul celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est.

Profunzimea muzicii nordice
Olandezul Yuri Honing este unul dintre cei mai creativi și îndrăzneți saxofoniști ai momentului. Enrico Rava (foto), reprezentantul emblematic al jazzului italian, trompetist și compositor, se anunţă prezența efervescentă a festivalului. Profunzimea muzicii nordice și farmecul oriental e adus pe scena de la Gărâna de trio-ul Kari Ikonen, de origini finlandeze și armene. Fost membru al grupului revoluționar E.S.T, Magnus Ostrom pregăteşte lansarea noului album, “Parachute”, în luna aprilie și va fi adus în premieră în România.

Biletele vor fi disponibile în aprilie
Cele patru nume noi de pe afişul Gărâna Jazz Festival vin în completarea artiștilor Food, Nils Petter Molvær și Louis Sclavis Trio. Ediţia 2016 a festivalului se va desfăşura în trei locuri cu încărcătură simbolică pentru istoricul Gărâna: Hanul La Răscruce – spaţiul în care a avut loc prima ediţie a evenimentului în anul 1997, Poiana Lupului – gazda celor mai recente ediţii şi Biserica Catolică din Satul Văliug. Pe lângă concerte, publicul va avea parte și de proiecții de film sub cerul liber și expoziții de fotografie. Biletele pentru festival vor putea fi achiziţionate online începand cu luna aprilie şi pe toată perioada festivalului din Poiana Lupului. În curând, mai multe informaţii pe www.garana-jazz.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră