În premieră, Markus Stockhausen & Florian Weber live @ Bucureşti

10 Noi 2016 | scris de Alex Revenco
În premieră, Markus Stockhausen & Florian Weber live @ Bucureşti

La peste șase ani de colaborare în jazz și un album recent lansat (”Alba”) la prestigioasa casă de discuri ECM, Markus Stockhausen și Florian Weber, doi muzicieni germani mult-mai-mult-decît remarcabili, vin să susțină un concert în București, la Sala Elvira Popescu.

Evenimentul este organizat de Green Hours i t i n e r a n t, în parteneriat cu Institutul Francez și Andante Music. Dacă în prezentarea trompetistului Markus Stockhausen am evita să menționăm genealogia lui și anume faptul că părintele său este însuși Karlheinz Stockhausen, figură muzicală marcantă a secolului XX, ar fi precum am nega prezența unui elefant în magazinul de porțelanuri. Așadar, Markus Stockhausen ”completează magistral personalitatea părintelui său” și desigur își pune amprenta personală în muzica secolelor XX și XXI.

Cît despre Florian Weber, e suficient să spunem că a colaborat, printre mulți alții, cu Albert Mangelsdorff, Lionel Loueke sau Lee Konitz...Markus Stockhausen, un magician al sunetului, prezintă, alături de excelentul Florian Weber, în premieră la București, proiectul INSIDE OUT.

O ocazie rară de a vedea pe scenă un melanj de frumusețe muzicală desăvîrșită și talent de nedisputat, care se împletesc natural, sub ochii și urechile martorilor din sală. INSIDE OUT - din interior în exterior - un eveniment ales, singular, marți, 15 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Elvira Popescu. . Bilete disponibile online prin Bilet.ro. Detalii: greenhours.ro / facebook.com/green.hours / 0788 452 485.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră