În curând, pe ecrane: Rolling Stones live@Havana !

31 Iul 2016 | scris de Alex Revenco
În curând, pe ecrane: Rolling Stones live@Havana !

25 martie 2016 a fost o zi istorică, atât pentru Cuba cât şi pentru muzica rock.

Un milion de spectatori

La acea dată, picată într-o vineri, Rolling Stones a devenit primul grup rock care a susţinut un gigantic show în aer liber la Havana, în faţa a circa un million de spectatori. Concertul istoric a fost filmat de faimosul regizor britanic Paul Dugdale, specializat în documentare şi filmări de concerte, care a mai lucrat cu Adele, Coldplay, Rihanna, One Direction, Ed Sheeran sau Mumford and Sons, printre alţii. Din filmarea lui Dugdale a rezultat pelicula “Havana Moon”- The Rolling Stones Live in Cuba.

Filmul, difuzat doar pe 23 septembrie

Filmul va fi prezentat, în premieră şi o singură dată (!) în seara de 23 septembrie, când va fi proiectat în peste o mie de cinematografe din lumea întreagă, distribuit de Musicscreen. David Pope, directorul executiv al companiei Musicscreen a declarat: “Experienţa cinematografică Havana Moon îi va duce pe spectatori în mijlocul concertului cu un fantastic sunet surround şi cu imagini super high definition. E un film ce nu trebuie pierdut!”.

Soarele, luna, stelele şi The Rolling Stones

Mick Jagger a spus: “Showul din Cuba a fost pur şi simplu fantastic. A fost un moment incredibil să vezi în faţa ta o mare de oameni, atât de mulţi încât nu-i poţi cuprinde pe toţi cu privirea. Am simţit din plin energia transmisă de entuziasmul publicului !” Keith Richards a completat: “Există soarele, luna, stelele şi The Rolling Stones. Să vedem, în sfârşit Cuba, ne-a oferit şansa unui concert special. A fost la Havana o noapte pe care nu o vom uita.”

În deschidere a evoluat... Obama !

Mult aşteptatul concert al rockerilor britanici a avut loc în aceeaşi săptămână cu prima vizită în Cuba a unui preşedinte American, din ultimii 88 de ani. De aceea TV News a transmis ştirea (preluată de toate agenţiile de presă!) potrivit căreia, în deschidere la Rolling Stones evoluează Obama. Iar în discursul său în faţa jurnaliştilor cubanezi (şi nu numai) preşedintele SUA i-a omagiat pe Rolling Stones. Jagger & Co au cântat la Havana marile hituri precum ‘Jumpin’ Jack Flash’, ‘It’s Only Rock ‘n’ Roll’, ‘Paint It Black’, ‘Honky Tonk Women’, ‘Start Me Up’, ‘Brown Sugar’, ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’ etc. Havana Moon este titlul unui vechi cântec al lui Chuck Berry, The Real King of Rock and Roll. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră