Implant pentru refuz, diseară la 22 30, pe TVR1. La Starea nației !

11 Ian 2018 | scris de Alex Revenco
Implant pentru refuz, diseară la 22 30, pe TVR1. La Starea nației ! Galerie foto (2)

Starea naţiei este în acelaşi timp un late night show serios dar şi unul plin de umor. De ceva timp, Pătraru invită în emisiune formaţii de valoare din muzica autohtonă. În această seară, trebuie remarcat faptul că realizatorul emisiunii a ales una dintre cele  mai importante grupuri din underground, ocolite, de obicei, de alte televiziuni, dar şi de posturile de radio

În cei peste 21 de ani de existență, IPR s-a remarcat printr-un sunet mereu proaspăt și versuri atent conectate la realitate. Cu o muzică pe deopotrivă sensibiliă și plină de energie, IPR scrie o poveste complexă în cultura muzicii contemporane din țara noastră, punând suflet în întreaga sa creație și împărţind puternice sentimente cu fanii săi.

Istoria Implant Pentru Refuz a început în anul 1995, în Timișoara iar de atunci şi până astăzi are la activ opt albume, fiecare dintre ele reprezentând o treaptă evolutivă, un nou sound, un nou postament pentru viitoarele creații.

În martie 2015, Implant Pentru Refuz a lansat cel de-al 7-lea album din cariera - "Cartography", promovat printr-un turneu național în douăsprezece orașe din țară. Toamna aceluiași an a adus la lumină încă un LP, ce poartă numele ACUSTIC (LIVE@UNIRII5), un material născut din înregistrarea concertului acustic din grădina de la Unirii 5.

Componența actuală a formației Implant Pentru Refuz îi reunește pe Octavian Horvath – voce, Valentin Popescu – chitara, Razvan Nicov – chitara, Czifrak Stefan - chitara-bas, Alexandru Hera – tobe.

Implant Pentru Refuz a evoluat  în deschiderea unor grupuri de renume mondial precum: Korn, Megadeth, Soulfly, 25 ta Life, Clowfinger, Deftones, Sick of it all, Cradle Of Filth, The Exploited, Dog Eat Dog.

Emisiunea “Starea naţiei” poate fi urmărită de luni până joi şi sâmbătă, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 ‘Informăm publicul distrându-l, ţinându-l în priză, utilizând de multe ori satira, pamfletul, dar nu ne ascundem în spatele unei formulări – „această emisiune este un pamflet” - inventată de unii pentru a scăpa de procese şi pentru a nu-şi asuma ceea ce difuzează pe post’, a spus Dragoş Pătraru, realizatorul şi moderatorul emisiunii.

‚Emisiunea Starea naţiei se diferenţiază de cele existente pe piaţă prin modul de abordare a analizei ştirilor – corect şi echilibrat, cu o notă personală a moderatorului. Este un late night show, care îşi asumă fără ezitare funcţiile mass-media, abandonate în ultimii ani de multe entităţi media din România. Starea naţiei le oferă telespectatorilor informaţii, cultivându-le acestora rezistenţa la manipulare şi spiritul critic’, susţine Dragoş Pătraru.

Dragoş Pătraru a venit prima dată la TVR 1 cu „Starea Naţiei“ pe 1 septembrie 2014, dar a încetat colaborarea cu postul public în mai 2016, după ce realizatorul a criticat în termeni duri, în emisiune, situaţia Televiziunii Române. Apoi, „Starea Naţiei“ s-a mutat la Digi 24 pentru un an, până când, în iunie 2017, jurnalistul a anunţat că îşi doreşte să încheie contractul semnat pe 3 ani cu postul de ştiri, după conflictul public avut cu redactorul-şef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu, şi motivând că valorile după care se ghidează echipa emisiunii nu sunt comune cu cele ale televiziunii RCS&RDS.   În 4 septembrie 2017, „Starea Naţiei“ revenea la TVR 1, dar într-o formulă de colaborare nouă, în care echipa emisiunii are contracte de drepturi de autor cu televiziunea publică.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră