Grupul lui Janin Pasniciuc, concert și lansare de album în Control (video)

06 Apr 2019 | scris de Alex Revenco
Grupul lui Janin Pasniciuc, concert și lansare de album în Control (video) Galerie foto (2)

Evenimentul are loc marți, 9 aprilie, în clubul din Str. Constantin Mille, nr. 4, începând cu ora 21.00. Uniforma este o formație de post-punk/ new wave apãrutã în 2015 la București, ce cântă un amestec de "old school punk" aspru și rapid, combinat cu elemente extrem de sintetizate. Grupul a pornit ca un proiect de studio al lui chitaristului Janin Pasniciuc membru fondator al unor formații precum: AB4, ZEBRE, DEKADENS, precum și colaborator PARTIZAN, THE DIVISION OF JOY, ENDLESS ZONE, KONQISTADOR (US). Evident, numele este inspirat de uniformele școlare - obligatorii pe timpul dictaturii lui Ceaușescu.

Deasemenea, Janin are colaborãri din postura de inginer sunet / producător pentru Michale Graves (ex- MISFITS), David J (ex-BAUHAUS), Konqistador (US), Molotov Cocktail (SUA), Ecstasy of Uriel (CA), Alexandrina (RO), Vița de Vie (RO), Hara (RO), Avenue (RO), The Amsterdams (RO), E.M.I.L (RO), Niște Bãieți (RO), Steaua de Mare (RO), Pistol cu Capse (RO) sau Oliver (RO).

La începutul lui 2016, după finalizarea câtorva piese în studio, formația intră în sala de repetiții cu toboșarul DAN ANDREI MODREA aka 'X-U" (Recycle Bin, Dead Ceaușescus, Niște Bãieți). După câteva apariții live , douo-ul Uniforma se transformă în trio partea de chitară bass fiind asigurată de MARIUS MIREA ,membru fondator al trupelor: Bere Gratis , Asha sau Avenue.

În 2018, uniformele intră în studioul lui ANDREI DINESCU (STEAUA DE MARE, IMPEX, ZEBRE) și mixează primul album : DRISTOR TRANZISTOR. Discul este o colecție de muzici și faze semnate în mare parte de Janin , alături de care apar și prieteni mai vechi în postura de coautori: RODION ROȘCA (RODION G.A) SORIN CHIFIRIUC (CURTEA VECHE, IRIS , SFINX, ROATA) sau PAUL "PAMPON" NEACȘU ( VOLTAJ). La părțile de mix pe lângă Andrei au fost ajutați și de ALEX CORLAN (HELEN). Materialul este trimis la sfârșitul anului 2018 în Vancouver fiind masterizat de GEORGE BADEA aka "FOBEE" (KAPELA). Coperta discului a fost desenată în stil doodle art de băiatul lui Janin: MATEI PASNICIUC. Albumul Dristor Tranzistor, apărut la Soft Records, reprezintă o radiografie tragic comică a societăţii actuale aflată în totală dependenţă de tehnologie şi “device-uri“. Totuşi pentru realizarea albumului s-au folosit aparate “vintage“: una bucată magnetofon multitrack “Reel to Reel” care a aparţinut pe vremuri casei de discuri Electrecord şi un mixer “full analog” Trident 78 Console. Uniforma înseamnă Janin Pasniciuc - voce/ chitara, Marius Mirea – bass și Dan Andrei Modrea – tobe. Biletul de intrare are preț studențesc, 10 lei.

IMPORTANT

Concertul va fi transmis live online pe YouTube si Facebook, cu incepere de la orele 21:30 !

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC7eYIOOSUKckpPeUaF9AImw

Facebook https://m.facebook.com/Uniformaband/

Uniforma poate fi urmarita luni, 8 aprilie, de la orele 22:00 pe Music Chanel in emisiunea Alternative Hour realizata de Hefe. Video live al piesei titlu Dristor Tranzistor: https://www.youtube.com/watch?v=PeD7OguLkhk

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră