Grupul Groovy Bastards participă la Halftone Jazz Festival

18 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Grupul Groovy Bastards participă la Halftone Jazz Festival

Format de curând (decembrie 2015) grupul jazz fusion cu accente bluesy Groovy Bastards are deja mai multe concerte la activ și o invitație la Radio 3 Net- Florian Pittiş. Mai mult, a primit recent şi prima invitaţie de a cânta într-un festival internațional de gen, dar nu de la noi ci din Bulgaria.

Trio olandez influențat de Django Reinhardt
Organizatorii bulgari au remarcat (înaintea celor autohtoni!) valoarea, pasiunea și plăcerea de a cînta a formației bucureștene și a invitat-o la Halftone Jazz Festival, alături de alţi tineri din Turcia şi Bulgaria şi pe aceeaşi scenă cu consacratul Rosenberg Trio. Grupul de jazz olandez, înființat în 1989 este alcătuit din Stochelo Rosenberg- chitară, Nous'che Rosenberg- chitară ritm și Nonnie Rosenberg- contrabas, cu toții influențați de faimosul Django Reinhardt.

Piese de jazz interpretate în manieră proprie
Groovy Bastards este format din șase studenţi, colegi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia de compoziţie. În cele peste 20 de concerte avute până în prezent, Ioana Vișinescu – voce, Andrei Bălașa – chitară, Mario Nichiforescu – bass, Leonard Croitoru – claviaturi, Vlad Tohănean și/sau Alex Mușat – tobe au interpretat piese vechi sau noi din jazz şi nu numai, în manieră proprie, cu multe improvizaţii. Pentru festivalul ce va avea loc la Ruse, biletele se găsesc pe www.eventim.ro și www.eventim.bg

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră