Goran Bregovic și orchestra sa revin la București !

04 Iul 2016 | scris de Alex Revenco
Goran Bregovic și orchestra sa revin la București !

La a doua ediție a festivalului intercultural Baro Foro, Goran Bregovic și Wedding and funeral orchestra revin la București, la cererea publicului

Cele mai mari hituri

Goran Bregovic și orchestra sa de nunți și înmormântări va concerta la Arenele Romane, vineri 30 septembrie, pentru a reedita un show de senzație care va purta fanii prin toate albumele și hiturile care l-au facut celebru. În curând, organizatorul, BestMusic Live Concerts, urmează să anunțe multe alte nume ce vor completa afișul festivalului Baro Foro.

Exmatriculat pentru lipsă de talent

Unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni din Balcani, Goran Bregovic este un chitarist și compozitor originar din Sarajevo, Bosnia, născut (pe 22 martie 1950) într-o famile cu tatăl croat și mama sârboaică. După ce părinții săi au divorțat, Goran a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie și-a petrecut-o la Școala de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituția de învățământ a decis să-l exmatriculeze pentru "lipsă de talent". La scurt timp mama sa i-a cumpărat o chitară iar la 16 ani a fost părăsit de cea care i-a dat viață și a rămas în grija unor rude.

Fondator al faimosului grup Bijelo Dugme

Goran a fost nevoit să-și poarte singur de grijă încă din adolescență, când a început să cânte muzica populară într-un bar din orasul Konjic. În 1971, Goran și un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupă numita Jutro (Bună dimineața). În această formulă, muzicianul a avut o mulțime de spectacole și a început să prindă gustul succesului. La 1 ianuarie 1974, Jutro și-a schimbat numele în Bijelo Dugme (Butonul Alb).

A renunțat să fie profesor și a ales rockul

În 1975, când se pregătea să devină profesor de marxism-leninism, formația Bielo Dugme devenise una dintre cele mai populare formații din Iugoslavia. Goran a renunțat la profesia de dascăl și a devenit idolul tinerilor și cel mai important star rock din fosta Iugoslavie. S-a retras din Bielo Dugme în anii '90, după ce a înregistrat cu formația 13 albume, vândute în șase milioane de exemplare. După 15 ani de rock, Bregovic a început să facă muzică de film (colaborând, mai ales, cu Emir Kusturica) și să cânte o combinație de ritmuri tradiționale balcanice, cu unele accente rock.

Până pe 1 august bilete mai ieftine

Biletele pentru festivalul Baro Foro se găsesc pe www.iabilet.ro și în magazinele partenere, la prețuri cuprinse între 65 și 165 de lei (până pe 1 august), între 75 și 185 (până pe 15 septembrie) și între 100 și 200 de lei (după 15 septembrie).

Alte stiri din Muzica

Ultima oră