Gabriel “Negru” Mafa va fi înmormântat mâine

24 Mar 2017 | scris de Alex Revenco
Gabriel “Negru” Mafa va fi înmormântat mâine

La sfârşitul unui nou turneu european, încheiat la Varşovia (19 martie) fondatorul grupului Negură Bunget a încetat din viaţă, acasă, în urma unui infarct (pe 21 martie).

Aflăm de la solistul formaţiei, Tibor Kati: “Pentru cei care doresc sa isi ia un ultim ramas bun de la colegul nostru Gabriel Mafa / Negru, inmormantarea va avea loc in Cimitirul Eroilor, Calea Lipovei din Timisoara la ora 14, 00 in data de 25 martie 2017”.

Anul trecut, a fost unul aniversar pentru Negură Bunget, 20 de ani de activitate a formaţiei,   10 ani de la lansarea albumului "Om" plus lansarea oficiala a noului album "Zi". Iată ce spunea Gabriel: “Tot conceptul trilogiei transilvane este unitar si dupa cum spuneam, prima parte (“Tău”) este dedicata naturii si locurilor, partea a doua („Zi”)  oamenilor si obiceiurilor acestor locuri iar partea a treia va fi dedicata spritualitatii. Intreg conceptul graviteaza in jurul Transilvaniei, atat in sens concret, cat si metaforic. Este la nivel simbolic exprimarea gandului, a vorbei si a faptei intr-o viziune personala. Este o legatura speciala a fiecaruia cu locul sau, cu menirea sa si cu constiinta sa...

Daca totul merge bine, vom finalza ultima parte a trilogiei în 2017, pentru o lansare la inceputul lui 2018...In ceea ce priveste conceptul acestei parti finale, e cu siguranta cel mai delicat, fiind legat de elementul spiritual, de elementele care au definit aceste locuri si le-au facut faimoase. Cred ca completarea dintre muzica si lirica va fi una destul de diferita fata de primele doua parti, cu siguranta vom incerca sa venim cu ceva cu totul special pentru a incheia asa cum se cuvine trilogia, atat din punct de vedere muzical, cat si vizual”.

Iată câteva reacţii din presa muzicală internaţională la dispariţia lui Gabriel

http://teamrock.com/news/2017-03-22/negura-bunget-drummer-gabriel-negru-mafa-dies-aged-42

http://teamrock.com/feature/2017-03-22/in-memory-of-negura-bungets-negru-1975-2017

http://intouch.wunderweib.de/gabriel-negru-mafa-schlagzeuger-von-negura-bunget-ist-tot-70698.html

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră