Festivalul Internațional de jazz Johnny Răducanu

19 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Festivalul Internațional de jazz Johnny Răducanu

În perioada 16-18 septembrie 2016 va avea loc a IV-a ediție a Festivalului Internațional de jazz Johnny Raducanu, organizat de Consiliul Județean Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Braila.

În concurs, grupuri de maxim opt membri

Manifestarea se desfășoară pe două secțiuni, concurs și recitaluri susținute de artiști consacrați. prestigiosi ai genului. Se pot înscrie cetățeni români și străini cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, împliniți până la data preselecției. Repertoriul de concurs trebuie să conțină o piesă standard sau din repertoriul lui Johnny Raducanu și o compoziție proprie.Secțiunile concursului sunt pentru soliști vocal/instrumentiști și grupuri -maxim octet. Jurizarea se va face dupa urmatoarele criterii de evaluare: vocabular de jazz, improvizație, ritm, aranjament muzical, sunet, expresivitate dar și prezență scenică și inovație.

Premiile festivalului

Trofeul Johnny Raducanu-5000 euro
Cel mai bun solist instrumentist – 2500 euro
Cel mai bun solist vocal – 2500 euro
Cea mai buna formatie – 3000 euro
Premiul pentru cel mai promitator tanar interpret – 2500 euro
Premiul pentru cea mai buna compozitie-2500 euro.
Mai multe informații și detalii despre regulamentul festivalului, pe site-ul oficial dar și pe pagina de facebook, consacrată evenimentului .

Alte stiri din Muzica

Ultima oră