Fanii lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe protagoniştii documentarului "Leaving Neverland"

02 Iul 2019 | scris de M.C
Fanii lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe protagoniştii documentarului "Leaving Neverland"

Trei asociaţii ale fanilor din Franţa ai cântăreţului american Michael Jackson i-au dat în judecată joi pe protagoniştii documentarului "Leaving Neverland", pe care îi acuză de "atingere adusă memoriei unei persoane decedate", informează thelocal.fr.

În acest documentar, difuzat de HBO şi apoi de alte posturi TV din lume, Wade Robson şi James Safechuck afirmă că au fost victimele unor agresiuni sexuale, comise în mod repetat de starul pop în perioada când erau minori, la reşedinţa deţinută de megastar în apropiere de Los Angeles. Acele acuzaţii au fost dezminţite încă din timpul vieţii sale de Michael Jackson, care nu a fost niciodată condamnat pentru astfel de fapte. 

Noile acuzaţii de pedofilie au apărut la aproape un deceniu după moartea artistului pop, decedat în urma unei supradoze de sedative. În urma lor, mai multe posturi de radio din Canada, Australia şi Noua Zeelandă au încetat să mai difuzeze piesele lui Michael Jackson.

Evocând un "veritabil linşaj", Emmanuel Ludot, avocatul fanilor francezi ai megastarului, consideră că cei doi protagonişti ai documentarului "au adus o gravă atingere memoriei unei persoane decedate", potrivit plângerii depuse în justiţie. 

"Idolul pop a fost acuzat de acte de pedofilie şi că a organizat o ceremonie de căsătorie cu un copil", precizează acelaşi document oficial, ce evocă "acuzaţii extrem de grave" şi o atingere adusă prezumţiei de nevinovăţie. "Imaginea defunctului a fost afectată, la fel ca întreaga comunitate a fanilor lui Michael Jackson", a adăugat avocatul Emmanuel Ludot. 

Cele trei asociaţii, Michael Jackson Community, MJ Street şi On the Line, au cerut fiecare daune simbolice de 1 euro în această acţiune demarată la Tribunalul de instanţă din Orleans. Audierea în acest dosar este programată joi la ora locală 09:00 (07:00 GMT). 

Deja, aceleaşi asociaţii au depus plângere şi au obţinut câştig de cauză la Orleans împotriva lui Conrad Murray, medicul care i-a administrat cântăreţului Michael Jackson un anestezic puternic, propofol, într-o doză ce i-a provocat starului pop o criză cardiacă fatală pe 25 iunie 2009.

Documentarul nu are însă nicio legătură cu Franţa, iar presupusele abuzuri ar fi avut loc în Statele Unite, dar cu toate astea grupurile de fani s-au adresat unui tribunal francez, dată fiind legislaţia franceză în materie de defăimare, explică thelocal.fr.

În Marea Britanie şi Statele Unite, protecţia contra defăimării nu se extinde şi după moartea unei persoane, ceea ce înseamnă că este imposibil să defăimezi o persoană decedată.

În Franţa, în schimb, mânjirea imaginii unei persoane decedate constituie un delict penal.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră