Familia Perkalaba cântă la Street Delivery din Baia Mare (video)

14 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Familia Perkalaba cântă la Street Delivery din Baia Mare (video)

 

Amestec de tradițional și avangardă, formația Familia Perkalaba (gipsy ska punk, Ucraina) cântă sâmbătă, 18 iunie, de la ora 20.00.

Manifestarea se desfășoară între 17 și 19 iunie

Cu artiști de prim rang, scriitori, muzicieni și meșteșugari Baia Mare se alătură, în premieră, celor mai mari orașe ale României în sarabanda Street Delivery, un eveniment itinerant, organizat în
București, Iași, Cluj și Timișoara. Reunind cele mai noi generații de makeri din industriile creative și cei mai buni comercianți, manufacturieri sau chibiți, zilele Street Delivery de la Baia Mare, oraș cu aspirații la titlul de Capitală Europeană în 2021, vor fi găzduite de pietonala Podul Viilor, în perioada 17 - 19 iunie.

Arhitecți și firme de design din Baia Mare

Sunt așteptate meșterițele de la Săpânța, care sunt pregătite să țeasă ii și scoarțe chiar în Centrul Istoric. Li se alătură olari faimoși în nordul țării, care știu să rotească lutul gălbior, sau meșteri care croiesc viori din pântecele rotofei al lemnului. Recuceresc străzile cizmarii, ceasornicarii, meșterii care ascut cuțite și cei care fac șindrilă. Adunând maeștrii satelor, meșteșugarii îndrăgostiți de munca mâinilor lor, dar și tinerii vizionari, aflați în prima linie a industriilor creative, Street Delivery se va desfășura la Baia Mare într-un decor special, asigurat voluntar de arhitecți și firme de design locale.

Felix Zenger, Ska-nk, Kryptonite Sparks

Sub egida muticulturalismului și îmbinînd valori de azi cu cele de odinioară, Baia Mare inaugurează prima ediție Street Delivery cu un line-up remarcabil, cu faimosul grup ska Familia Perkalaba din Ucraina printre headlineri, alături de Felix Zenger- beatboxer din Finlanda care a depășit mai multe recorduri de măiestrie și popularitate, inclusiv pragul de 30 de milioane de vizualizări pe YouTube pentru un singur show. I se alătură un faimos DJ din Maastricht dar și băimărenii Ska-nk, cu un concert unplugged, sau cei de la Kryptonite Sparks, care promit un «funk inspirat, gândit anume pentru timpane amorțite».

Operatori culturali români și europeni

Pentru cea mai mare demonstrație de arte și meserii organizată vreodată în oraș, sunt așteptați la Baia Mare sute de invitați cu culoare și tradiție, de la designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D sau programatori, până la meșteșugarii tradiționali - cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari sau ceaprazari. De la an la an mai vizionară în formularea politicilor culturale și în strategiile de implementare a acestora, Baia Mare își redescoperă și își afirmă potențialul și moștenirea culturală, reinventându-se ca un oraș deschis, gazdă bună pentru industrii creative și teren atractiv pentru artiști sau pentru operatorii culturali români și europeni.

Și alte orașe vor avea Street Delivery

Proiect inițiat în 2006 de Liga Română a Arhitecților și Fundația Cărturești, Street Delivery este un eveniment urban, organizat anual în București, Timișoara, Iași, Cluj și Baia Mare, din acest an. În următorii ani, în acest circuit va fi cooptat și cartierul Ferentari din București, dar și o serie de alte orașe, de la Constanța, Alexandria, Făgăraș și Sinaia, până la capitala Republicii Moldova, Chișinău. Vezi mai jos un concert susținut în acest an de Familia Perkalaba 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră