Diamond Head vine la Posada Rock 2019 !

12 Iun 2019 | scris de Alex Revenco
Diamond Head vine la Posada Rock 2019 !

Legendara formație din fruntea curentului New Wave of British Heavy Metal, vine în premieră în România și va susține un recital extraordinar la Festivalului Posada Rock, în data de 1 septembrie 2019.

Înființată în 1976 de chitaristul englez Brian Tatler, DIAMOND HEAD a fost parte esențială a New Wave of British Heavy Metal, curentul care a modelat muzica rock în anii ’80 și ale cărui influențe se regăsesc până în zilele noastre în sound-ul celor mai titrate trupe de succes mondial. Metallica a preluat piese de la DIAMOND HEAD, precum ”Am I Evil” sau ”Helpless”, pe materialele lor discografice, iar Steve Harris de la Iron Maiden spune că, la vremea respectivă, DIAMOND HEAD păreau că vor fi noii Led Zeppelin în termeni de succes. Albumul ”Lightning to the Nations” (1981) a fost o revelație a momentului, fiind considerat un deschizător de drumuri și o influență majoră pentru nume mari aflate atunci la început de drum, printre care Metallica și Megadeth.

La mai bine de patru decenii de la debut, DIAMOND HEAD au la activ opt albume de studio și cinci live-uri. Cel mai recent produs discografic al lor, ”The Coffin Train”, a fost lansat în urmă cu doar câteva săptămâni și a avut parte de cronici laudative din partea criticii de specialitate, care îl consideră un urmaș demn al legendarului ”Lightning to the Nations”, cu un sound adus la zi, fără a abandona stilul care i-a făcut cunoscuți. Turneul de promovare a albumului va include și un show la celebrul festival Wacken Open Air.

DIAMOND HEAD va urca pe scena de la Posada Rock în seara zilei de 1 septembrie și vor susține un recital de o oră și jumătate, în care vor trece prin toată discografia lor, oferind publicului o lecție de New Wave of British Heavy Metal venită chiar de la pionierii genului.

DIAMOND HEAD este a patra trupă anunțată pentru ediția de acest an a Festivalului Posada Rock, alături de Tiamat, Moonspell și Soen. Alte formații în recital vor fi anunțate pe parcursul săptămânilor viitoare. Lor li se vor adăuga cei 10 newcomeri care vor participa la concursul care pune la bătaie premii consistente, festivalul rămânând și anul viitor o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, respectându-și statutul de cel mai important festival concurs din țară

Așa cum am precizat, odată cu anunțarea acestui recital, prețul abonamentelor a devine 130 de lei/ buc. Abonamentele pot fi achiziționate online direct de pe pagina festivalului www.posadarock.com, din rețeaua www.iabilet.ro sau de pe pagina de facebook a eventului.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră