Deep Purple a lansat noul album iar primul show din turneu este la București !

10 Apr 2017 | scris de Alex Revenco
Deep Purple a lansat noul album iar primul show din turneu este la București !

Noul album Deep Purple este intitulat „inFinite” şi s-a lansat vineri, 7 aprilie. Turneul de promovare „Long Goodbye Tour” începe la București, pe 13 mai, la Romexpo.

Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, toboşarul Ian Paice, bassistul Roger Glover alături de chitaristul Steve Morse și Don Airey- claviaturi. Noul disc conţine 10 piese (“Time For Bedlam” / “Hip Boots” / “All I Got Is You” / “One Night In Vegas” / “Get Me Outta Here” / “The Surprising”/ “Johnny’s Band”/ “On Top Of The World”/ “Birds Of Prey”/ “Roadhouse Blues”) și este al cincelea material Deep Purple realizat în această formulă. Primul single, “Time for Bedlam”, a apărut în decembrie, iar piesa “All I Got is You” are deja un clip oficial, ce poate fi văzut mai jos

https://www.youtube.com/watch?v=HzavoVQhlOA

Albumul a fost produs de celebrul Bob Ezrin care, de-a lungul carierei, a lucrat cu Lou Reed, Alice Cooper, Kiss, Pink Floyd, Peter Gabriel, Deftones sau Thirty Seconds to Mars.

 „Dacă luați lucrurile literalmente, ati putea crede ca partea „finită” din numele albumui descrie  experiența Deep Purple, cu un început clar și cu un sfârșit nebulos, dar ce credeți despre acel „in”?” spune Gillan, într-o incercare de a clarifica numele albumui. „Cuvântul „infinite” este o sabie cu două tăișuri tridimensionale, descrie ceva ce merge totdeauna în toate direcțiile. Stephen Hawking spunea în „O scurtă istorie a timpului“ că înainte de Big Bang nu era nimic. Asta contrazice ideea universului nostru ca fiind infinit, pentru că oferă un punct de plecare, contrazicând conceptul.

Deci universul lui Hawking este finit prin definiție, chiar dacă el e de acord sau nu cu asta. În mod ironic, Hawking greșește (oamenii de știință întotdeauna greșesc, până la urmă), prin urmare, Universul este infinit, ceea ce înseamnă că nu se va sfârși, și, de asemenea nu a început vreodată, și corolarul este, desigur, că noi nu  existăm. Există o soluție metafizică la toate acestea, dar va trebui să aștepte până după turneu, pentru că, slavă Domnului, sunt doar 24 de ore într-o zi, pentru moment, sau zece ore în sistemul decimal metric”.

 Deep Purple va da startul turneului „ Long Goodbye Tour” pe 13 mai la București, cu un concert organizat de Events, având în deschidere grupul canadian Monster Truck. Iar pe 12 august, Deep Purple alături de Alice Cooper va începe turneul din Statele Unite, ce va începe la Las Vegas și se va încheia dupa o lună în Cincinnati.

 Pentru concertul de la Bucureşti, biletele sunt 130 lei (Gazon B), 190 lei (Gazon A), 270 lei (Golden Ring), 350 lei (Tribuna) disponibile online pe www.eventim.ro şi în rețeaua magazinelor partenere.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră