David Bowie, placă comemorativă la Berlin

26 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
David Bowie, placă comemorativă la Berlin

„Low”, „Lodger” și „Heroes” sunt considerate printre cele mai importante albume din cariera faimosului muzician britanic.

Trilogia berlineză
Ele fac parte din așa -zisa „trilogie berlineză”, deoarece au fost concepute în anii 1977 -1979, în Berlin (pe atunci Berlinul de Vest), când David a împărțit un apartament din oraș cu prietenul Iggy Pop. Acesta îl ajuta să treacă peste o perioadă mai dificilă din viață, cauzată de consumul exagerat de droguri și alcool. Tocmai de aceea, Bowie a plecat din Londra și a venit la Berlin, pentru a da un restard carierei sale.

Albumul anului în UK
Iar cele trei albume chiar au fost o revenire spectaculoasă a lui David Bowie, „Heroes” fiind desemnat de New Musical Express , Albumul Anului, în timp ce piesa titlu rămâne unul dintre cele mai îndrăgite cântece ale sale. La înregistrări Bowie a fost sprijinit de câțiva muzicieni de elită, Brian Eno, Robert Fripp, Carlos Alomar. În amintirea anilor petrecuți la Berlin, primăria a marcat trecerea lui David Bowie prin oraș cu o placă comemorativă dezvelită recent pe peretele clădirii unde a locuit. Textul în limba germană se încheie cu un vers din piesa “Heroes”: “We can be heroes, just for one day.”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră