Danube Jazz & Blues Festival la Galați

04 Sep 2019 | scris de Alex Revenco
Danube Jazz & Blues Festival la Galați

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „N. Leonard” aduce anul acesta jazzul şi bluesul mai aproape de gălăţeni. Cea de-a şasea ediţie a festivalului dunărean dedicat acestor genuri muzicale se va desfăşura, pe 6 şi 7 septembrie, în Parcul „Rizer”. Anul acesta, intrarea este liberă.

Afro-Cuban Musa închide prima seară

În prima zi a festivalului, pe 6 septembrie, de la ora 19,30, va urca pe scenă trupa George Baicea Electric Blues Band. George Baicea şi-a perfecţionat stilul interpretativ până la un nivel de unde poate privi cu mândrie în jur. El abordează cu lejeritate curente diverse, de la blues, la jazz-rock progresiv. Urmează  Cuibul, din Republica Moldova. Ei abordează un brass exuberant, piese vii, în afara încadrărilor limitative de genuri muzicale. Ultima trupă din prima seară a festivalului vine tocmai din îndepărtata Cuba: Afro-Cuban Musa. Muzica lor este plină de energie pozitivă, foarte lirică, foarte uşor de ascultat şi de dansat. Cei de la Afro-Cuban Musa reuşesc să creeze o punte între muzica cubaneză contemporană şi cea tradţională, demonstrând că muzica acestei ţări nu a dispărut în timp.

Adrian Naidin Band încheie festivalul

În a doua seară a Danube Jazz & Blues Festival, îi vom asculta, tot de la ora 19,30, pe The Groovy Bastards (foto), o trupă tânără de jazz şi funk, formată din studenţi ai secţiei de jazz a Universităţii de Muzică din București. Printre realizările acestora se numără premii la Festivalul de Jazz de la Sibiu, la Festivalul de Jazz de la Tg. Mureș, la Ruse Jazz Festival, dar şi concerte alături de artişti de talie internaţională, precum Marco Mendoza sau Bumblefoot. Cea de-a cincea trupă din program este formată din Vali „Sir Blues” Răcilă şi Raul Kușak. Două nume care au strâns în timp toate aprecierile ascultătorilor. Vali Răcilă şi Raul Kușak reuşesc să creeze un fel de poveste, în care dialogul muzician-spectator este savurat de ambele părţi. Adrian Naidin Band este trupa care va închide Festivalul Danube Jazz & Blues. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supra-numit „Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi.

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră