Concert de jazz cu Petrică Andrei Quintet în clubul La Cave

25 Sep 2019 | scris de Alex Revenco
Concert de jazz cu Petrică Andrei Quintet în clubul La Cave

În deschiderea noi stagiuni 2019–2020  a clubului La Cave de Bucharest (strada  Mărgelelor nr. 139, cartier Militari) va avea loc în seara de joi 26 septembrie a. c. de la ora 20,00  un concert-eveniment cu Quintetul virtuozului pianist improvizator de jazz Petrică Andrei apreciat la superlativ în ţară şi străinătate, având-o ca solistă vocală pe Beatrice. Prezintă Florian „Moșu” Lungu. Rezervări la telefoanele 0746-254444, 0749-074405.

Pianistul şi compozitorul Petrică Andrei (născut la Piteşti, la 18 februarie 1975, absolvent în 1994 al Liceului de Muzică Dinu Lipatti din oraşul natal, iar în 1999 al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, el fiind iniţiat în tainele armoniei, improvizaţiei, compoziţiei şi ale aranjamentului de ai săi mentori, maestrul Marius Popp şi regretatul profesor Anton Şuteu, a intenţionat de fapt să se autodefinească – stilistic şi calitativ – spre a fixa în timp faza sa evolutivă actuală.

Petrică Andrei se poate mîndri cu un important palmares de succese şi recunoaşteri valorice în ţară ori dincolo de granițe – de la Premiul de debut la Sibiu în 1993, continuînd cu alte distincţii şi prezenţe în finalele unor competiţii naţionale şi internaţionale, la Vilnius (Lituania), Gexto / Bilbao (Spania), Cluj, Costineşti, Paris, ca şi două premii de creaţie acordate în anii 2001 şi 2006 de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (uniune al cărei membru este din anul 2000); iată argumente ce vin să legitimeze odată în plus o apreciabilă suită de realizări constînd atît în aplaudate participări la concerte / festivaluri de jazz, autohtone şi în Germania, Elveţia, Japonia, în oraşele Hanovra, Berlin, Lisabona, Barcelona, Paris, Viena, Bruxelles, cît şi în înregistrări de studio şi apariţii pe micul ecran sub genericele emisiunilor Marele Jazz, Stele de cinci stele, Taverna, Unora le place.

De amintit în aceeaşi ordine de idei că prin ani pianistul a conlucrat cu interpreţi de marcă, precum Garbis Dedeian, Aura Urziceanu, Anca Parghel, Decebal Bădilă, Cristian Soleanu, Marin Petrache Pechea, Tudy Zaharescu, Nicolas Simion, Vlad Popescu, Peter Herbolzheimer, Olivier Gatto, Wolfgang Diefenbach, Barry Altschul, Richard Galliano, Roby Lakatos etc.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră