Celebrul Steve „The Colonel” Cropper vine la București. Cu Blues Brothers

04 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
Celebrul Steve „The Colonel” Cropper vine la București. Cu Blues Brothers

La începutul acestei luni, legendarul grup The Original Blues Brothers Band a început un nou turneu internațional, având două concerte fabuloase în Franța.

"Colonelul" a cântat cu Otis Redding și Wilson Pickett

Turneul îi va purta pe componeții celei mai faimoase găști de blues din lume din Norvegia și Finlanda, până în Elveția, Italia, Spania, dar și în România. Concertul de la noi din țară este programat pe 18 octombrie la Sala Palatului din Capitală. Din formula actuala a grupului nu va lipsi, ”Colonelul” Steve Cropper, unul dintre cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor si pionier al ”sound-ului Memphis”. Figură importantă a mișcării soul din anii ’60, Steve Cropper nu s-a remarcat doar ca instrumentist și orchestrator (alături de artiști ca Otis Redding, Sam & Dave sau Wilson Pickett) ci și în calitate de compozitor al unor piese intrate în istorie, precum „Green Onions”, „In The Midnight Hour” (cu Wilson Pickett), „Knock On Wood” (cu Eddie Flyd) sau „(Sittin’ On) The Dock Of The Bay” (cu Otis Redding).

Mojo l-a plasat pe locul 2 după Hendrix, în topul celor mai buni chitariști din toate timpurile

Spre sfarsitul anilor ’70, Steve s-a implicat în proiectul The Blues Brothers Band, a făcut parte din distribuția ambelor filme, s-a bucurat de numeroase apariții TV alături de acest proiect și a susținut nenumărate turnee. Recent, redactorii revistei britanice Mojo au întocmit un Top 100 al celor mai buni chitariști din toate timpurile, unde Steve Cropper este pe locul 2 după Jimi Hendrix. În 1992, Steve a fost inclus în Rock And Roll Hall Of Fame (cu Booker T & The MG’s) dar și în Rhythm And Blues Hall Of Fame. În 2007, Steve a primit Premiul Grammy pentru întreaga carieră.

Până pe 20 august, biletele sunt cu 20% mai ieftine

Pasiunea lui pentru muzică este binecunoscută, recent „Colonelul” a declarat într-un interviu că: ”Este vital să nu uiți să te joci! Publicul simte imediat dacă mimezi entuziasmul pe scenă.” Pe 18 octombrie, la Sala Palatului, The Original Blues Brothers Band nu va mima entuziasmul și promite un show de zile mari. Organizatorii anunță că perioada de presale, în care biletele sunt cu 20% mai ieftine, a fost prelungită până la data de 20 august. Acestea sunt disponibile pe platformele ticketnet.ro, iabilet.ro, bilet.ro, bilete.ro, startickets.ro, www.eventim.ro și în rețeaua magazinelor partenere, cu prețuri cuprinse între 52 și 160 lei (240 leiVIP). După 20 august biletele vor fi de la 65 la 200 de lei (300 VIP). Vezi mai jos secvențe din două recente concerte The Original Blues Brothers

Alte stiri din Muzica

Ultima oră